Obavijesti

News

Komentari 47

Kopilot nazvao nekoga netom prije nego što je avion nestao?

Kopilot nazvao nekoga netom prije nego što je avion nestao?
6

Iako su mediji pisali da su svi putnici i članovi posade oslobođeni sumnje da imaju veze s nestankom leta MH370, sada se otkrilo da policija i dalje istražuje posadu

VIDEO

Kopilot nestalog malezijskog aviona MH370 Fariq Abdul Hamid uzaludno je pokušavao uspostaviti poziv dok je Boeing 777 letio nisko iznad Penanga netom prije nego što je nestao s radara. 

Telekomunikacijski toranj Telca registrirao je telefonski signal. Nove informacije dale su misliti istražiteljima koji ionako ne mogu složiti slagalicu i dokučiti što se dogodilo s avionom koji je nestao 8. ožujka s 239 ljudi na letu. 

Avion je nestao s radara dok je bio 320 km sjeverozapadno od Penanga. Vjeruje se da je letio dovoljno nisko da najbliži telekomunikacijski toranj uhvati signal. Veza je uspostavljena, ali je odmah pukla. Telco ne zna koga je kopilot zvao, a policija šuti zbog istrage.

Telco vjeruje da je veza pukla jer je avion letio brzo i izgubio signal. Fariq je nekoga nazvao pola sata prije ponoći, netom prije nego što se ukrcao u avion. Nazvao je nekoga s kime se često čuo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon toga, ugasio je mobitel. Prema drugom izvoru, signal koji je ulovio Telco, ne znači nužno da je kopilot nekoga zvao već samo da je upalio telefon. Fariqov rođak Nursyafiqah Kamarudin (18) kaže kako je Fariq bio vezan s majkom. 

- Ako je mogao nekoga nazvati prije nestanka to bi sigurno bila ona - rekao je. 

Iako su mediji pisali kako su svi putnici i članovi posade, oslobođeni sumnji da su imali veze s nestankom aviona, New Strait Times tvrdi kako sumnjaju na neke. Policija 'ima ideju' što se dogodilo s letom. Istraga se fokusira na putnike, ali i neke članove posade. Detalje još ne žele otkrivati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e