News

Komentari 4

Korumpirani poreznik poslušao prijedlog suca Turudića, priznao nedjela i nagodio se s Uskokom

Korumpirani poreznik poslušao prijedlog suca Turudića, priznao nedjela i nagodio se s Uskokom

Radoslav Raspudić nagodio se s Uskokom na kaznu od 11 mjeseci zatvora koji mu je zamijenjen radom za opće dobro. Izrečena mu je i mjera zabrane obavljanja službe u poreznoj upravi na pet godina.

Nekadašnjeg voditelja Službe za nadzor poreza na dodanu vrijednost i borbu protiv prijevara u PDV-u Radoslava Raspudića (57) Uskok tereti da je od ožujka 2007. do lipnja 2017. u više desetaka slučajeva pojedinim fizičkim i pravnim osobama omogućio izbjegavanje plaćanja poreznih obveza, odnosno omogućio im je da plate manje nego što su trebali.

Posao mu je bio da koordinira porezni nadzor, no umjesto toga on je, tvrdi Uskok, određenim osobama i tvrtkama pomagao u pisanju žalbi, pri čemu se koristio informacijama koje je dobio dok je obavljao svoj posao. Raspudiću, koji  je  svojedobno objavio stručni članak "Kriminalne zlouporabe sustava PDV-a - kružne prijevare i inspekcijski nadzor u Hrvatskoj", sudac Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić je 5. lipnja poručio: 

- Molite se dragom Bogu da dobijete sporazum s tužiteljstvom. Jer optužnica protiv vas pravomoćna je, a činjenični opis takav je kakav je. Ako se ne uspijete sporazumjeti s Uskokom, onda će se ići u postupak - rekao je predsjednik vijeća zagrebačkog Županijskog suda, objavio je Večernji list, optuženiku. 

Nije poznato je li se Raspudić molio dragom Bogu, no sve je priznao, nagodio se s Uskokom i izbjegao odlazak u zatvor. 

Najčitaniji članci