Obavijesti

News

Komentari 396

Kosor: Zaprepastit ćemo one koji misle da je sve već gotovo

Kosor: Zaprepastit ćemo one koji misle da je sve već gotovo
6

Premijerka Kosor u Omišu je rekla kako bi mogli kampanju financirati mjenicama. U utorak je na Mirogoju rekla kako će HDZ iznenaditi svojim rezultatom na izborima

VIDEO

Vlado Brkanić iz časopisa RRiF rekao je u Dnevniku 3 HTV-a kako je bankovna mjenica o kojoj je govorila premijerka Kosor, kao modelu financiranja, vrlo slabi instrument plaćanja. 

Brkanić kaže da u slučaju dospijeća naplate, ako nema novca na računu, tek tada počinju procedure te da zbog toga očekuje skromnu ponudu banaka koje bi kreditirale HDZ.  Rekao je kako je Kosor mogla ponuditi bolje instrumente, poput zadužnice. Brkanić ipak misli da HDZ neće ulaziti u takav mehanizam financiranja. 

Kosor mobilizira birače: Ne smiju imati toliku nadmoć

Premijerka Kosor u Omišu je u ponedjeljak rekla kako će kreditom teško financirati kampanju. Kaže da će predložiti vodstvu stranke da bankama ponudi i osobne mjenice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Moramo sačuvati HDZ, povijesnu stranku koja je najzaslužnija za samostalnu Hrvatsku - rekla je Kosor. Dodala je i, komentirajući ankete, da bi bilo loše da Kukuriku koalicija može bez kontrole drugih mijenjati Ustav, zacementirati projekte i dovesti MMF te smanjivati plaće i prava branitelja. Kosor traži konsenzus svih koji smatraju da bi time država išla u pogrešnome smjeru.

Premijerka Kosor rekla je u utorak na Mirogoju da je izjava da će se truditi da Kukuriku koalicija ne osvoji previše mandata izvučena iz konteksta te da, koliko god se neki trudili da izbori završe i prije nego su počeli, ništa još nije gotovo. Tvrdi da će HDZ iznenaditi na izborima, piše Dnevnik.hr.

Čačić poziva na oprez

Ankete koje predviđaju da će Kukuriku pobijediti u svim izbornim jedinicama, komentirao je i Radimir Čačić. Kaže kako je moguće da će se sada HDZ-ovi birači homogenizirati.

Raos: Teško da će HDZ pasti ispod 40 mandata

Ono što bi Kukuriku koalicija mogla, ako kojim slučajem dobije dvotrećinsku većinu je recimo bez problema mijenjati Ustav, a vjerojatno postoji bojazan da bi mijenjali Zakon o radu jer su se i prije zalagali za referendum po tom pitanju. Kosor upravo time i plaši birače. S dvotrećinskom većinom naravno da bi to mogli napraviti bez poteškoća kao i donositi bez prepreka sve ostale zakone. No bez obzira na to Ustav nitko ne bi smio dirati barem sljedećih deset godina, osim u slučaju da se nešto treba uskladiti s zakonima EU. No ne treba slijepo vjerovati anketama jer teško da će HDZ pasti ispod 40 mandata - rekao je politolog Višeslav Raos.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 396
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke