Obavijesti

News

Komentari 402

Kosor i Maras o smjeni čelnika SOA-e: Poniženje za premijera

Kosor i Maras o smjeni čelnika SOA-e: Poniženje za premijera
3

Kakvo poniženje za premijera! Dok on govori kako će zajedno donijeti odluku, s drugog brda presreće ga jednostrano priopćenje! Neviđeno, komentirala je Kosor

VIDEO

Jadranka Kosor komentirala je odluku predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da smijeni šef SOA-e Dragana Lozančića zbog, kako je navela, povreda Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu.

- Kakvo poniženje za premijera! Dok on govori kako će zajedno donijeti odluku, s drugog brda presreće ga jednostrano priopćenje! Neviđeno - komentirala je Kosor na svom Twitteru, a potom je napisala:

- Samo da ne razriješi narod!

Maras: Tim je nebitan, HDZ lovi u mutnom, KGK bi bila glavna

Predsjedničinu odluku komentirao je na svom Facebook profilu i bivši ministar Gordan Maras. On se slaže s Kosor da je premijer ovom jednostranom odlukom ponižen.

Patrik Macek/PIXSELL

- Koje poniženje za Tima, KGK potpisala razrješenje ravnatelja SOA-e, a da ga o tome očito nije ni obavijestila jer je on u isto vrijeme dao izjavu da će zajednički odlučiti slijedeći tjedan. U isto vrijeme HDZ ne da imenovanje predsjednika Odbora za nacionalnu sigurnost u Saboru da mogu bez utjecaja oporbe postaviti novog ravnatelja. Petrova nigdje. Drugim riječima. Tim je nebitan, HDZ lovi u mutnom, KGK bi bila glavna, a MOST je za reforme - napisao je Maras.

Ostojić: Mora se obrazložiti smjena

Odluku o razrješenju komentirao je i Ranko Ostojić, bivši ministar unutarnjih poslova.

- Bilo bi pristojno da su to napravili zajedno, a to znači da ako već imate situaciju da supotpisuju, onda bi to trebao biti zajednički dokument. Ja sam vidio priopćenje u kojem je grubo optužen čelnik SOA-e, ne samo on, već je smijenjen i gospodin Panenić, šef ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost. Za njega nema nikakvog obrazloženja. Bio bi u najmanju ruku red da se zajednički potpisalo zajedničko obrazloženje i nije istina da obrazloženje nije potrebno, zbog toga što u zakonu piše koji su to razlozi i kada netko može biti smijenjen. Mora biti dokazano da je netko napravio zlouporabe u sustavu kao što je napisano u priopćenju - rekao je Ostoijić za Dnevnik Nove TV.

Petar Glebov/PIXSELL

'Šefa SOA-e se ne može smijeniti u bilo kojem trenutku'

Ostojić smatra da treba dokazati razloge za smjenu. 

- Treba provjeriti činjenice, ja se s tim uvijek slažem, ali bez ikakvog obrazloženja i bez provjere onih koji bi trebali reći što se zapravo danas dogodilo, dolazimo do situacije da se šefa SOA-e prije isteka mandata može smijeniti u bilo kojem trenutku. Neistina. To nije istina - ustvrdio je Ostojić.

Podsjetimo, premijer Tihomir Orešković rekao je u Banskim dvorima da će  o sudbini šefa SOA-e on i predsjednica zajednički odlučiti, da bi samo koju minutu kasnije iz Ureda predsjednice došlo priopćenje da je Dragan Lozančić razriješen dužnosti ravnatelja SOA-e.

Ipak, Orešković tu odluku još nije supotpisao kako bi ona imala pravni učinak. Navodno će odluku donijeti idući tjedan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 402
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"