Obavijesti

News

Komentari 34

Kosor oštro: Moji kolege šire spinove o bivšem šefu Sabora

Kosor oštro: Moji kolege šire spinove o bivšem šefu Sabora
1

Aktualna predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor rekla je da će na Opći sabor stranke biti pozvani svi bivši predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade koji su članovi HDZ-a

VIDEO

Predsjednica HDZ-a je nakon sjednice Predsjedništva stranke u utorak rekla kako su utvrdili listu gostiju koje će pozvati na Opći sabor stranke 20. svibnja. Dodala je kako će biti pozvani svi bivši predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade koji su članovi HDZ-a, a oštro je odbacila tvrdnje kako ona ne želi da dođe bivši predsjednik Sabora Luka Bebić. Kosor kaže kako to nije točno te da je to spin nekih njenih kolega koji žele doći na mjesto šefa stranke.

- Vjerojatno su to izvukli iz izjave gospodina Bebića koji je rekao da neće oprostiti Ivi Sanaderu što je mene predložio na čelno mjesto HDZ-a - rekla je šefica HDZ-a. Rekla je i kako Bebić te svi ostali imaju pravo na svoje mišljenje. 

Kandidat za predsjednika HDZ-a Darko Milinović je nakon sjednice rekao kako su dogovorili posljednje tehničke detalje uoči stranačkog sabora. Uvjeren je i kako će Opći sabor stranke biti praznit demokracije, te da će SDP o demokratskim procesima ponovno učiti od HDZ-a.

Bebić će dobiti pozivnicu, Sanader neće

Luku Bebića vodstvo HDZ-a tako će službeno ipak pozvati na sabor, a njegov prijatelj Ivo Sanader neće dobiti pozivnicu. Bivši HDZ-ov premijer, naime, više nije član stranke. Na sabor će biti pozvani i predsjednici HSP-a i HSP-a dr. Ante Starčević, koalicijski partneri HDZ-a, Željko Kerum i Vesna Škare Ožbolt, predstavnici braniteljskih udruga, sindikata te veleposlanici.

Riječ je o ukupno 50 do 60 gostiju. Članovi predsjedništva složili su se odmah oko dolaska Luke Bebića na izbore te se veći dio sjednice raspravljalo o tehničkim detaljima glasanja na izborima. Najveći problem, čini se, bile su glasačke kutije. Kako bi glasanje uistinu bilo tajno, predsjednički kandidati danas će se sastati kako bi odlučili hoće li se listići ubacivati u više kutija ili u jednu. Neki članovi predsjedništva zastupali su mišljenje da je jednu kutiju lakše kontrolirati, ali o tome će na kraju odlučiti predsjednički kandidati.

Nakon njihove odluke predsjedništvo će se opet sastati kako bi odlučilo o konačnom broju kutija na izborima 20. svibnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku, uskoro će sletjeti na zagrebački Pleso. Pilot: 'Sada ste sigurniji'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku, uskoro će sletjeti na zagrebački Pleso. Pilot: 'Sada ste sigurniji'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu