Obavijesti

News

Komentari 499

Kosor sazvala konferenciju za novinare kako bi se ishvalila

Kosor sazvala konferenciju za novinare kako bi se ishvalila
4

Ja sam kao predsjednica stranke i vlade odradila mnogo teškog posla kojeg se mnogi drugi nisu htjeli niti prihvatiti niti su se usudili, rekla je premijerka Kosor

VIDEO

Meni je politička i društvena odgovornost da završim započeti posao, a to je prije svega završetak pregovora za ulazak u EU, osnaživanje gospodarstva i beskompromisna borba protiv korupcije, kazala je premijerka Jadranka Kosor na izvanrednoj konferenciji u sjedištu svoje stranke. Istaknula je kako se ni ona ni HDZ ne boje izbora jer su, kaže, učinili puno teškog posla.

- Ja sam kao predsjednica stranke i vlade odradila mnogo teškog posla kojeg se mnogi drugi nisu htjeli prihvatiti niti su se usudili - rekla je Kosor. Pobrojala je sve što je njezina Vlada učinila, od otvaranja vrata institucijama u borbi protiv korupcije, deblokade pregovora s EU, uvođenje reda u javna poduzeća, smanjenja povlaštenih mirovine, zamrzavanje proračuna u izbornoj godini, te reformi u kojima nije imala potporu oporbe. Priznala je da je bilo najteže "čistiti u svojoj kući, ispred svojih vrata i u svom dvorištu".

- HDZ u toj borbi nije imao puno potpore u oporbi i široj javnosti. Zalagali smo se da se Bajić ponovno izabere za glavnog državnog odvjetnika, no to je podržala samo vladajuća koalicija, a oporba ne - istaknula je premijerka.

- Ja sam otvorila široku platformu, deblokirala sam pregovore. Sjetite se u trenutku kada sam preuzela vlast pregovori su bili beznadano blokirani, a danas je zatvoreno 28 poglavlja. Taj posao je bio težak - rekla je Kosor. Napomenula je i kako je uvela red u javna poduzeća te provedbu akcijskih planova za sve poduzeća u borbi protiv korupcije.

- HEP je imao preko milijardu kuna dugova, danas nema ništa, a ni struja nije poskupljivala. To je zato jer sam uspjela dogovoriti plaćanje duga i uvesti red - hvalila je samu sebe premijerka. Poručila je SDP-u da izvade svoje tepihe na sunce, jer su prozivali HDZ da je kriminalna organizacija.

- Sam čelnik te stranke je govorio da nisam platila stan, da se u slučaju Purde radi o veleizdaji. Govorili su svaki dan i jedan dio javnosti kao da im je povjerovao. To je nešto što je suština njihova posla, umjesto da su zajedno s nama išli po Europi i pitali što treba pomoći - zaključila je.

- Oporba na čelu s SDP-om nije za završetak pregovora za EU. Očito postoji suzdržanost, neki strah - rekla je Kosor.

Unatoč kritikama kojima oporba obasipa vladajuću stranku od toga da je "HDZ kriminalna organizacija" do tvrdnje da je "HDZ brod luđaka", Kosor je pozvala Zorana Milanovića, Radimira Čačića i Ivana Jakovčića da dođu na razgovor u Vladu na kojem će tema biti završetak pregovora s Unijom, kad god to žele i u koje vrijeme žele, bez obzira je li to subota ili nedjelja.

- Ako su još dio saveza za Europu mogu doći kada žele. Nadam se da Hrvatska neće biti talac nestrpljive i nezrele želje za dolazak na vlast - izjavila je. 

Kosor je rekla i da će doći u Sabor, ali nije rekla kada. Najavila je da će sa ministrima doći na konzultacije koje je za petak na Pantovčaku sazvao predsjednik Josipović.

Premijerka je najavila i da neće dopustiti da se preko 200.000 članova HDZ-a proglašava kriminalcima iako je "bilo onih koji su ih posramili i svima nam nanijeli zlo".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 499
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca