Obavijesti

News

Komentari 10

Kosović: Inspektorima sam dao 1000 €, a 1500 sam zadržao

Kosović: Inspektorima sam dao 1000 €, a 1500 sam zadržao
5

Osim Kovačevića krivnju su odbacili i dva inspekora MUP -a Božo Ljubičić i Davor Jurić, optuženi za primanje mita, te Marko Vučičević optužen za pomaganje u trgovinu utjecajem

VIDEO

Nisam kriv, rekao je na početku suđenja Nenad Kovačević, službenik u Uredu za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, optužen da je od Davora Pejića zatražio mito za sebe i druge kako bi sredio da njegovu kuću Grad Zagreb unajmi kao vrtić. 
Uskok tereti Kovačevića da je Pejiću ponudio da će mu osigurati sklapanje ugovora o petogodišnjem unajmljivanju zgrade za potrebe dječjeg vrtića, s time da će dogovorena cijena najma iznositi osam eura po četvornom metru, te još dva eura po četvornom metru pripadajućeg zemljišta. Uvjet za to je bio, tvrdi Uskok, da euro po 'kvadratu' zemljišta, odnosno 1750 eura mjesečno, plaća njemu i "drugim zasada nepoznatim službenim osobama Grada Zagreba". Pored toga Pejić je za prvu godinu trajanja ugovora trebao plati 20.000 eura unaprijed no velikodušno mu je dozvoljeno da to plati u ratama. Tijekom "pregovora" 2013. i 2014. Pejić je diktafonom snimio zahtjeve za mitom i predao snimku Uskoku, no kako je nastala bez naloga suca istrage Vrhovni sud proglasio ju je nezakonitom.

Osim Kovačevića krivnju su odbacili i dva inspekora MUP -a Božo Ljubičić i Davor Jurić, optuženi za primanje mita, te Marko Vučičević optužen za pomaganje u trgovinu utjecajem. Pejić je za zaštitu elaborata od požara angažirao tvrtku Gorana Kosovića koji je na Županijskom sudu u Zagrebu priznao da je trgovao utjecajem te je iznio obranu:

- Nakon što je MUP-ov inspektor zaštite od požara Božo Ljubičić očevidom 9. srpnja 2014. utvrdio da Pejić nije izveo sve potrebne zahvate na građevini kako bi mogla dobiti potvrdu o prenamjeni u uporabi rekao sam mu da ću se pobrinuti da se to napravi i da ću ljude koji su u tome sudjelovali morati nagraditi. Za svoj angažman sam s Pejićem dogovorio iznos od 1000 eura. Inspektori me nisu ništa tražili. Samoinicijativno sam odlučio Ljubičiću dati 500 eura. To sam mu rekao 9. srpnja 2014. , a Juriću sam obećao 500 eura u svibnju iste godine - rekao je Kosović. No kako je Pejić kasnio s potrebnim radovima na preinaki kuće od 600 metara četvornih u Jazbini iznos je povisio na 2500 eura koliko mu je Pejić i isplatio nakon što je dobio sve potrebne papire. Vučičević je pak Kosoviću dao 1000 eura da isplati inspektore, dok Pejić još nije dao novac, koje mu je Kosović poslije vratio. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!