Obavijesti

News

Komentari 44

Kovač krenuo na Plenkovića: 'HDZ-u trebamo vratiti okus!'

Kovač krenuo na Plenkovića: 'HDZ-u trebamo vratiti okus!'
1

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač izjavio je u ponedjeljak da se HDZ pretvara u stranku "bez okusa i bez mirisa" te je poručio kako će on to promijeniti i stranku "vratiti na pobjednički trak"

VIDEO

Moramo HDZ vratiti na pobjednički trak, mora biti stranka sa okusom, a stranka se sada pretvara u stranku bez okusa i bez mirisa", izjavio je Kovač u ponedjeljak gostujući u Dnevniku RTL televizije.

Ustvrdio je i kako je HDZ nakon poraza na predsjedničkim izborima u teškoj poziciji, a uvjeren je kako će on to promijeniti kada postane predsjednik stranke.

Dodao je i kako je "vrlo opušten" oko toga da će nakon unutarstranačkih izbora 15. ožujka on postati predsjednik, Ivan Penava zamjenik predsjednika, a Davor Ivo Stier potpredsjednik HDZ-a.

Ustvrdio je da ima jak tim, no izbjegao je odgovoriti na pitanje je li u njemu i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić. Dobrodošli su "svi u HDZ-u koji žele promjene, svi koji žele pomoći da HDZ postane stranka s okusom i mirisom" Nije bio određen niti oko moguće pozicije predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović u tom timu, rekao je tek kako o tome nisu razgovarali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Plenković je opteretio kampanju K. Grabar-Kitarović

- Kolinda Grabar-Kitarović izgubila je izbore ne samo zbog sebe, nego i zbog Plenkovića, koji je kao predsjednik stranke suodgovoran za njezin poraz, rekao je Kovač. Ustvrdio je i kako je Plenković opteretio njezinu kampanju te nije preuzeo odgovornost za gubitak na predsjedničkim izborima.

Na pitanje ima li u njegovom timu mjesta i za bivšeg predsjednika stranke Tomislava Karamarka, Kovač je kazao kako je Karamarku ovih dana umro otac te da o njegovom angažmanu u stranci u ovom trenutku ne želi govoriti.

Rekao je da su HDZ-u nakon parlamentarnih izbora, "svi mogući partneri", osim SDP-a.

- On je naš glavni suparnik na političkoj sceni, velika koalicija bi bila jako loša za hrvatsku demokraciju, ustvrdio je.

Na pitanje što bi, da je na poziciji predsjednika HDZ-a, učinio oko afera ministra zdravstva Milana Kujundžića, Kovač je odgovorio da bi "puno brže donosio odluke nego Andrej Plenković", no nije želio konkretno reći o kakvim bi se odlukama radilo.

Kovač je, tvrdi, spreman i za sučeljavanje s Andrejem Plenkovićem: "To se podrazumijeva, to moramo ispoštovati prema svojim članovima. Ako Plenković više voli Bruxelles, može i tamo", poručio je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!