Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
42 komentara

Kovač: Nisam za ratifikaciju Konvencije zbog svoje savjesti

Ja sam odmah rekao da to ne mogu prihvatiti. Predlažem da u hrvatskoj politici, ali i u HDZ-u dopustimo glasovanje po savjesti, kazao je u razgovoru za 24sata Miro Kovač

Foto: Screenshot/24sata
42 komentara

Saborski zastupnik HDZ-a i bivši ministar vanjskih poslova Miro Kovač u razgovoru  za 24sata kazao je kao je rodna ideologija unutar Istanbulske konvencije nepotrebna i neumjesna, a da on za ratifikaciju nije glasovao jer, kako kaže, nije to mogao uskladiti sa svojom savješću. 

POGLEDAJTE CIJELI RAZGOVOR

- Ja sam odmah rekao da to ne mogu prihvatiti. Predlažem da u hrvatskoj politici, ali i u HDZ-u dopustimo glasovanje po savjesti. Dogodila se diferencijacija ideološkog mišljenja. To je iskorak za HDZ, a budući da je HDZ jedina snaga koja može transformirati hrvatsko društvo, to je iskorak i za političku kulturu u Hrvatskoj. Ponosan sam što sam dao mali doprinos tom iskoraku - kaže Kovač. 

Dodao je kako se on zalagao za odgodu ratifikacije kako bi se o njoj još temeljitije raspravilo.  O skupu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u Splitu kazao je kako taj prosvjed pokazuje da se rasprava o Konvenciji mogla voditi još temeljitije. 

- Bitna je priprema političkih procesa, a ljude ne treba podcjenjivati i njihove strahove treba ozbiljno shvatiti - rekao je. 

Kazao je i kako se osobno zalaže za dijalog Katoličke crkve i države te napomenuo da svaki premijer ili premijerka, neovisno je li ateist, agnostik, katolik ili nešto drugo, mora uvažavati Katoličku crkvu u Hrvata jer je on 'utkana u hrvatski identitet'. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message