Obavijesti

News

Komentari 75

Kovač o špijunu: Trećerazredna epizoda u serviranoj sapunici

Kovač o špijunu: Trećerazredna epizoda u serviranoj sapunici
1

Ministar Kovač je kazao da Hrvatska još uvijek nije dobila nikakvu službenu obavijest o uhićenju hrvatskog špijuna: 'To je neka vrsta cirkusa Colorado'

VIDEO

Hrvatska dosad nije dobila nikakvu službenu obavijest od srbijanske strane o uhićenju hrvatskog državljana pod optužbom za špijuniranje, rekao je hrvatski ministar vanjskih poslova Miro Kovač u subotu u Bratislavi, dodajući kako smatra da se radi o "trećerazrednoj epizodi sapunice" koja je plasirana u medije.

"Mi smo od jučer popodne u stalnom kontaktu s hrvatskim predstavništvom u Srbiji, pokušali smo saznati od relevantnih srbijanskih državnih tijela o čemu je riječ. Mogu vam reći da sve do sad nikakvu informaciju naše veleposlanstvo, unatoč tome što je inzistiralo, nije dobilo od vlade Republike Srbije i mi o tome službeno ne znamo ništa", kazao je Kovač novinarima u Bratislavi gdje sudjeluje na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova EU-a. 

"Budući da je to plasirano u medije, a ne našoj hrvatskoj strani, ispada da je to neka vrsta trećerazredne epizode u ovoj sapunici koja se nama u Hrvatskoj servira već  tjednima. To je neka vrsta 'cirkusa Colorado'", kazao je Kovač. 

Naglasio je da je to za njega "koji želi raditi ozbiljan posao, a ne baviti se ovakim načinom komuniciranja preko medija", zaista neozbiljno te izrazio uvjerenost da će se strasti u Srbiji smiriti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Isto to stajalište, kazao je Kovač, iznio je srbijanskom ministru vanjskih poslova Ivici Dačiću koji u subotu u Bratislavi sudjeluje na sastanku šefova diplomacija 28-orice s ministrima iz zemalja kandidata. S njim se, kako je rekao, "vidio i sinoć i jutros".

"Ja sam rekao istu stvar svojem kolegi Dačiću, da ne želimo sudjelovati u nekakvoj jeftinoj sapunici. Idemo ozbiljno raditi. Ja se tako ponašam, a to očekujemo i od kolega u Srbiji", rekao je Kovač. 

Više javno tužiteljstvo u Beogradu priopćilo je u petak da je srbijanska Bezbednosno-informativna agencija (BIA) uhitila muškarca osumnjičenog za špijunažu, državljanina Srbije i Hrvatske, a beogradski mediji spekuliraju da je riječ o Srbinu, bivšem časniku, koji je radio za hrvatske obavještajne službe. 

U priopćenju Tužiteljstva potvrđeno je da uhićeni ima državljanstvo Republike Srbije i Republike Hrvatske i da je do 1990. živio i radio u Hrvatskoj, a zatim mu je prebivalište bilo u Srbiji.

Osumnjičenom je određen 48-satni pritvor nakon čega će biti saslušan u nadležnom tužiteljstvu, koje će sukladno svojim ustavnim i zakonskim ovlastima, nastaviti postupak "vodeći računa o zaštiti vitalnih interesa Republike Srbije", objavljeno je.
Tužiteljstvo je najavilo i da će nakon provedene istrage i utvrđenih činjenica izvijestiti javnost.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda