Obavijesti

News

Komentari 0

Kovačević niječe da je 40-ak pravaša prešlo u HDZ

Kovačević niječe da je 40-ak pravaša prešlo u HDZ
1

Kovačević je opovrgnuo u petak informacije da je četrdesetak članova koprivničkog ogranka HSP-a prešlo u HDZ, ustvrdivši da je to "HDZ-ova patka"

VIDEO

Pravaš Pero Kovačević opovrgnuo je u petak informacije da je četrdesetak članova koprivničkog ogranka HSP-a prešlo u HDZ, ustvrdivši da je to "HDZ-ova patka", a tamošnji HDZ ustraje na tvrdnji o prelasku. Prvi kandidat na listi HSP-a za 2. izbornu jedinicu Pero Kovačević u telefonskoj izjavi za Hinu tvrdi kako je u HDZ otišao isključivo Matija Buhinjak, "koji je iz HSP-a izbačen 2004., nakon što je pravomoćno osuđen na kaznu od 11 mjeseci zatvora, koja mu je preinačena u tri godine uvjetno, a zbog krivotvorenja novčanica od 20 i 200 kuna". Kazao je i kako se Buhinjak naknadno "prikrpao" HSP-u kao nestranački čovjek, da je ljetos prevarom izabran za šefa stranačkog ogranka, iako nije bio član stranke, te da je s te funkcije smijenjen 18. listopada, kad su lokalni članovi "shvatili o čemu se radi".
- Buhinjak se sada odlučio vratiti kamo i pripada, a to je HDZ. Za sobom nije poveo nikoga, osim, možda, dvojicu s kojima je osuđen za krivotvorenje novčanica, kazao je Kovačević.
- Ako će to HDZ-u pomoći, neka im ga, poručio je.
I koprivnički ogranak HSP-a priopćenjem je odbacio navode o prelasku svojih članova u HDZ, ističući da Izvršni odbor HSP-a Koprivnica do danas nije zaprimio ni jedan zahtjev za ispisnicom. U Koprivničkom HDZ-u ustrajali su, međutim, u tvrdnji da im je prešlo 40 pravaša.
Potpredsjednik toga HDZ-ova ogranka Damir Felak Hini je kazao kako u HDZ-u nisu znali da je Buhinjak osuđivan.
- Prema našim saznanjima i prema njegovim izjavama, on je bio član HSP-a do prelaska u HDZ. Skupina ljudi iz HSP-a obratila nam se sa željom da prijeđu u HDZ, nitko ih na to nije nagovarao. Uz njihov pristanak predstavili smo ih javnosti i nismo rekli da je cijeli ogranak HSP-a prešao u HDZ, nego 40 članova, rekao je Felak i dodao kako je dio tih članova još '90-ih godina bio u HDZ-u. Dodao je i da se gubitnici imaju pravo ljutiti, te da HDZ nije radio ništa protiv HSP-a.
- Ne vidim razloga zašto su u HSP-u tako uzbuđeni. Koliko znam, i predsjedniku HSP-a dokazano je da je mućkao s magisterijem pa je i dalje predsjednik stranke, rekao je Felak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu