News

Komentari 81

Kovačević izlazi iz Remetinca: Ukinuli su mu istražni zatvor

Kovačević izlazi iz Remetinca: Ukinuli su mu istražni zatvor

Nakon što je u utorak pušten poduzetnik Ivan Širić, iz pritvora u srijedu izlazi i Dragan Kovačević koji se u pritvoru našao u nastavku afere Janaf

Ispitan je zadnji svjedok i sa suda je poslano rješenje o ukidanju istražnog zatvora tako da bivši direktor Janafa Dragan Kovačević uskoro izlazi iz Remetinca.

Iz zatvora je u sklopu afere Janaf jučer pušten poduzetnik Ivan Širić, a uz Kovačevića je u pritvoru još bio i Vlado Zorić, bivši direktor sigurnosti.

Ranije je iz pritvora pušten i Edo Seifried. 

Inače, u četvrtak istječe i 20-dnevni pritvor koji im je određen 20. svibnja.

Kovačevića u istrazi sumnjiče da je za mito u vidu stanova u Ban centru u Zagrebu i na splitskom Žnjanu, Alfa Romea Giuliette za njegovu kćer i najam Lexusa za njegova sina, u ukupnoj vrijednosti od 2,8 milijuna kuna, sredio da Janaf daje poslove na informatizaciji i digitalizaciji tvrtki Cefis njegova prijatelja Ivana Širića.

Tvrtka je zauzvrat kupila stanove, kojima se koristio Kovačević, i auto te plaćala najam Lexusa. Osim Kovačevića i Širića, drugom istragom obuhvaćeni su i direktor u Janafu Vlado Zorić te Edo Seifried, član uprave tvrtke M.G.S. Grupe. Sva četvorica i dalje su u istražnom zatvoru kako ne bi mogli utjecati na svjedoke.

Najčitaniji članci