Obavijesti

News

Komentari 95

Kovačić: Nema dogovora o Ini, Dalić: Ne znam za bolji model

Kovačić: Nema dogovora o Ini, Dalić: Ne znam za bolji model
1

Potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić izjavio je u četvrtak kako će se o načinu na koji bi država od MOL-a otkupila udio u Ini još raspravljati na Vladi...

VIDEO

Ministar uprave Ivan Kovačić rekao je u četvrtak u Banskim dvorima kako se način otkupa INA- e još mora raspraviti i dogovoriti te da opcija prodaje 25 posto dionica HEP-a nije direktan stav Vlade niti jedini, a samim time i najbolji modalitet otkupa. Ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić pak je poručila kako ona još nije čula bolji i strukturiraniji model od ovog da se prodaju dionice HEP-a, a koji upravo ona predlaže.

- Što se tiče načina na koji se planira INA otkupiti , to je stvar modaliteta koji će se još raspraviti na Vladi. Vlada nije rekla nikakav direktan stav, to je samo jedan od modaliteta. Mislim da bi bilo neozbiljno od svih vas i nas očekivati da u jedan dan izađemo sa tako ozbiljnom temom u javnost i načinom otkupa INA-e. Kao što smo i rekli, jedan od modaliteta jest prodaja HEP-a, ali vidjet ćemo- rekao je Kovačić. 

Ponovno upitan koji je stav Mosta oko tog pitanja, Kovačić je rekao kako se još moraju dogovoriti sa svojim koalicijskim partnerom što je najbolje.

- Što se tiče stava Mosta za otkup dionica INA-e, Most je sigurno za otkup dionica. S obzirom na modalitet, naravno da ćemo dogovoriti sa koalicijskim partnerom. Još nitko nema tolike informacije da bi mogli točno znati koji bi modalitet otkupa mogao biti najbolji- rekao je, a dok je on iznosio svoj stav ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić nije mogla sakriti podsmjeh.

- Kao što je premijer rekao još na Badnjak, model otkupa INA-e je razrađen na način da ne povećava javni dug. U tome kontekstu, postoji i model inicijalne javne ponude HEP-a. Ja do danas još, u cijeloj ovoj raspravi, nisam čula niti jedan bolji i strukturiraniji način i model koji bi omogućio generiranje financijskih sredstava za otkup udjela u INA-i na način da se time osiguraju i koristi za kompaniju i koristi za građane i ne povećava javni dug- rekla je ministrica Dalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!