Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kraj Rijeke gorjela borova šuma, požar gasio kanader

Vatrogasci su pozvali u pomoć kanader kako bi razbuktali požar koji je gutao borovu šumu, stavili pod kontrolu. Jak vjetar otežavao im je posao

Iva
Foto: Iva
0 komentara

Vatrena stihija koja je oko 14 sati zahvatila brdo Križevica iznad Lovrana uspješno je lokalizirana. Ne bi li požar što prije stavili pod kontrolu, vatrogasci su u pomoć pozvali kanader koji je doletio iz Zadra. Gasilo se tri sata. Na terenu su bili pripadnici JVP-i Opatija, Rijeka te okolnih dobrovoljnih vatrogasnih društava, njih ukupno 50-tak , saznajemo iz JVP-e Opatija. Zbog bure će se dežurati cijelu noć, na požarištu će biti ekipe koje će nadzirati situaciju, bude li potrebno nadzirati ćemo područje i tijekom cijelog sutrašnjeg dana, dodaju iz JVP-e Opatija. Vatra je zahvatila područje od oko 10 hektara, gorjela je borova šuma i nisko raslinje. Uzroci požara još nisu utvrđeni, dodaju iz PU Primorsko-goranske, zbog uvjeta na terenu očevid još nije izvršen.
- Odjednom sam vidjela ogroman crni oblak dima. Čula sam vatrogasce i vidjela nekoliko vatrogasnih vozila koja su išla prema šumi - reka je naša čitateljica I.T. koja je snimila fotografiju požara iznad Lovrana.

Možda vas zanima i ovo:
Message