Obavijesti

News

Komentari 18

Kraj Sjevernog Velebita i dalje gori, požar gasi 84 vatrogasca

Kraj Sjevernog Velebita i dalje gori, požar gasi 84 vatrogasca
13

I dalje gori uz željezničku prugu na predjelu Lička Jesenica te kod mjesta Perjasica u karlovačkoj županiji. Tijekom noći se dežuralo, a stigle su i snage iz Zagreba

VIDEO

Požar kod Kosinja, koji je izbio 22. kolovoza, još uvijek nije ugašen. U subotu su u gašenju sudjelovali JVP-i Gospić, DVD-i Otočac, Pazarište, Vrhovine, Sinac, Karlobag, Brinje, DIP-ovi Split, Šibenik i Zadar, djelatnici Šumarije i parka prirode Velebit s ukupno 84 vatrogasaca i 23 vatrogasnih vozila, te dva protupožarna zrakoplova Air Tractor i helikopter za prijevoz opreme i spremnika za vodu. Tijekom noći organizirano je dežurstvo, a ujutro je na požarište upućen jedan Air Tractor.

Još uvijek gori kod mjesta Vrlika u splitsko-dalmatinskoj županiji. Tijekom noći i jutra nastavljeno je gašenje, a na požarište je upućen i Air Tractor. U požaru je izgorjela trava, makija i šuma.

I vatrogasci karlovačke županije još se bore s dva požara. I dalje gori uz željezničku prugu na predjelu Lička Jesenica te kod mjesta Perjasica. Površina požara još uvijek nije procijenjena. Tijekom noći je na požarištu organizirano dežurstvo, a u pomoć su stigle i snage iz Zagreba. 

Svi ostali požari u Hrvatskoj su ili ugašeni ili pod nadzorom. Lokalizirana su i četiri velika požara u Istri. Kod Baderna je izgorjelo 150 hektara trave, niskog raslinja i crnogorične šume. U gašenju požara sudjelovali su: JVP Pula, DVD-i Višnjan, Tar-Vabriga, Kaštelir, Labin, Kanfanar, Umag, Buje, Bale i Rovinjsko Selo s ukupno 103 vatrogasaca i 38 vatrogasnih vozila, te četiri kanadera. Kod Galižane je izgorjelo 100 hektara trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovali su JVP Pula, DVD-i Pula, Medulin, Vodnjan, Peroj i Ližnjan s ukupno 60 vatrogasaca i 18 vatrogasnih vozila, te tri kanadera. u mjestu Pariži kod Pazina izgorjelo je 5 hektara trave, niskog raslinja i crnogorične šume. Na svim požarištima je tijekom noći bilo organizirano dežurstvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer