News

Komentari 19

Krali bakrene žice iz KBC Rijeka, završili u istražnom zatvoru

Krali bakrene žice iz KBC Rijeka, završili u istražnom zatvoru

Dvojac koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak prerezao bakrene žice pored KBC Rijeka i time ugasio 20-ak respiratora na kojima su bili pacijenti, brzo je poslan u istražni zatvor na mjesec dana

U noći s nedjelje na ponedjeljak, S. N. (34) zvani Sule, iz Rijeke i S. H. (29) zvani Đani, državljanin Kosova s prebivalištem u Rijeci, prerezali su bakrene žice pored KBC Rijeka i tako ugasili respiratore na kojima su bili ljudi oboljeli od coronavirusa.

U utorak poslijepodne su privedeni u istražni centar riječkog Županijskog suda, a sudac istrage Županijskog suda u Rijeci ekspresno ih je poslao na mjesec dana u istražni zatvor. Dvojac je poslan ekspresno na izdržavanje jednomjesečne kazne, tim više što su još prije počinili i druga kaznena djela zbog droge i krađe. 

Podsjetimo, dvojac je 7. prosinca od 02,00 do 03,10 sati, u Rijeci, prema prethodnom planu i dogovoru, a u nakani da se nepripadno materijalno okoriste, u blizini zgrade Kliničkog bolničkog centra Rijeka Odjela za neurokirurgiju, uporabom podesnog sredstva isjekli izolaciju bakrenih cijevi, a potom i presjekli više vodova električne energije. Opisanim postupanjem su prekinuli opskrbu električnom energijom uređaje koji reguliraju protok zraka u respiratore za pacijente koji boluju od bolesti uzrokovane virusom "COVID-19" čime su izazvali opasnost za život i tijelo dvadeset pacijenata.

Najčitaniji članci