Obavijesti

News

Komentari 3

Krali novac i zlato, ukupno su ukrali oko 12,4 milijuna kuna

Krali novac i zlato, ukupno su ukrali oko 12,4 milijuna kuna
1

Osumnjičeni su presretali zaštitare, uzeli bi im oružje i ukrali novac, pljačkali su kladionice, poduzeća koje se bavi plemenitim kovinama...

VIDEO

Policija je završila istragu koja je trajala više godina protiv Hrvata starih 56, 41, 35, 32 i 31 godine.

Sumnjaju da su počinili devet kaznenih djela „Razbojništvo“, kazneno djelo „Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“, dva kaznena djela „Krivotvorenje isprave“ i kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ te jedno kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“, odnosno ukupno 14 kaznenih djela.
 
Pljačkali s, sumnja se od 29. travnja 2006. godine do 11. prosinca 2017. godine.

- Sumnja se da je 56-godišnjak sudjelovao u počinjenju svih kaznenih djela, dok je tijekom 2006. i 2007. godine zajedno s 41-godišnjakom i sada pokojnim hrvatskim državljaninom rođenim 1967. godine počinio šest kaznenih djela razbojništva nad zaštitarima prilikom prijevoza novca u blindiranim vozilima na području Zagreba - objavila je policija. 
 
Osumnjičeni su pratili zaštitare koji su sakupljali novac u raznim trgovačkim centrima pa su muškarac (41) i pokojni muškarac zaštitarima prijetili automatskim puškama i pištoljima i od njih ukrali novac i pištolje, nakon čega bi pobjegli u automobilu u kojemu bi ih čekao osumnjičeni 56-godišnjak.

Osumnjičeni su bili maskirani fantomkama s prorezima za oči, rukavicama te bi odjenuli pretežito tamniju odjeću. Sva kaznena djela uvijek je organizirao 56-godišnjak, ujedno uvijek i vozač ukradenih automobila na koja su stavljali ukradene tablice.Vozilo bi nakon toga zapalili ili ga na drugi način uništili.
 
 - Sumnja se da je 7. ožujka 2017. godine osumnjičeni 56-godišnjak zajedno s osumnjičenim 31-, 32-godišnjakom i još jednim nepoznatim počiniteljem sudjelovao u počinjenju kaznenog djela „Razbojništvo“ nad zaštitarima na Sveticama. I ovo su kazneno djelo počinili na gore opisani način te tako ostvarili obilježja i kaznenih djela „Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“, „Krivotvorenje isprave“ te „Oštećenje tuđe stvari“ . Nadalje, sumnja se da su osumnjičeni (56-, 31-, 32-, 35-godišnjak) 11. prosinca 2017. godine počinili kazneno djelo „Razbojništvo“ nad zaposlenicima kladionice u Zagrebu u Ulici Ivana Lučića te uz prijetnju automatskom puškom i automatskim pištoljem otuđili novac. Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici su utvrdili da je 56-godišnjak sudjelovao u organizaciji i izvršenju dva kaznena djela „Razbojništva“ na štetu poduzeća koje se bavi plemenitim kovinama, i to 21. srpnja 2011. te 20. veljače 2012. godine u Tratinskoj ulici. Za kazneno djelo razbojništva od 21. srpnja 2011. godine policijski službenici su ranije podnijeli kaznenu prijavu protiv 56-godišnjaka i još pet počinitelja, a za koje kazneno djelo je 56-godišnjak nepravomoćno oslobođen. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeni su novi dokazi protiv osumnjičenog koji će biti proslijeđeni nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje. Ukupan iznos otuđenog novca i zlata u novo prijavljenim kaznenim djelima iznosi oko 12,4 milijuna kuna - objavila je policija.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 41- i 35-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku, dok su 56-, 31- i 32-godišnjak vraćeni na izdržavanje kazne zatvora. Posebno izvješće je podnijeto Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag