Obavijesti

News

Komentari 249

'Kralj Adventa' je sagradio vilu vrijednu 10 milijuna kn u Istri

'Kralj Adventa' je sagradio vilu vrijednu 10 milijuna kn u Istri
10

U oglasu na Bookingu vidi se kako vila Denisa Mohenskog ima četiri sobe raspoređene u gotovo 300 kvadrata, hidromasažnu kadu, saunu, privatni bazen, veliku terasu za sunčanje...

VIDEO

Denis Mohenski, apsolutni rekorder po broju kućica na zagrebačkom Adventu, u Istri je sagradio luksuznu vilu s bazenom vrijednu barem deset milijuna kuna. Ime joj je Villa Bianca, a ljeti je iznajmljuje turistima za gotovo 32.000 tisuće kuna tjedno.

EKSKLUZIVNI VIDEO: Ovo je vila 'kralja Adventa'

Pokretanje videa...

01:15

U Bužiniji pored Novigrada Mohenski je prošle godine kupio oranicu i na njoj ove godine dovršio gradnju vrijedne vile. U zemljišnim knjigama nije upisan nikakav teret, što znači da je zemljište kupio bez kredita. Denis je tek 2016. osnovao tvrtku s kojom je prvi put sudjelovao na Adventu. A danas posjeduje ovu vilu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Skupocjena Villa Bianca glasi na Denisa i Sunčanu Mohenski, a vrijednost joj se procjenjuje na nešto više od milijun i petsto tisuća eura.

Za 24sata ju je procijenio sugovornik s 15 godina iskustva u razvijanju nekretninskih projekata za međunarodne investitore, a koji zadnjih pet godina radi u Istri.

- Riječ je o tipologiji objekta, arhitekturi koja se učestalo ponavlja u posljednje vrijeme na tom području, a što upućuje na to da je investitor kupio neko tipsko rješenje projekta i da mu je bio cilj brzo izgraditi, a ne razviti projekt koji će svojom arhitekturom predstavljati trajniju vrijednost području na kojem je izgrađen - prokomentirao je naš sugovornik.

U oglasu na Bookingu vidi se kako vila ima četiri sobe raspoređene u gotovo 300 kvadrata, hidromasažnu kadu, saunu, privatni bazen, veliku terasu za sunčanje...

I on ima svoju kućicu 

Denis Mohenski, kako smo ekstenzivno pisali u seriji tekstova o zagrebačkom Adventu, već godinama dominira ovom manifestacijom. Njegova tvrtka Demo Rebus bez natječaja je preuzela cijelu zagrebačku špicu, od početka Gajeve, preko Varšavske, Bogovićeve, Petrićeve, Trga Petra Preradovića, kraj HNK pa do Trga Ante Starčevića.

Tamo je ove godine postavio 50 kućica, koje je Gradu platio 311.000 kuna, a svaku od njih dalje iznajmljuje za 35.000 do 100.000 kuna. I tako već godinama, još od 2016. U rujnu te godine osnovao je tvrtku i nakon nekoliko mjeseci sudjelovao na prvom Adventu. Samo tu godinu prijavili su dobit od 1,45 milijuna kuna.

Demo Rebus službeno nema zaposlenih. Formalno, vlasnica tvrtke je Sunčana Mohenski, a Denis joj je direktor.

'Bog će vas kazniti! Ja sam ćaća Adventa, ne dilam kućice'
'Bog će vas kazniti! Ja sam ćaća Adventa, ne dilam kućice'

Međutim, Mohenski ne iznajmljuje samo kućice podzakupcima po višestruko većim cijenama. On ima i svoju kućicu, i to na vrlo atraktivnoj lokaciji. Na početku Gajeve, uz sam rub Trga bana Jelačića, nalazi se jedna od najvećih kućica na Adventu, zvana “Šmek haus”. Tu Mohenski prodaje kobasice.

Kako je Deno stupio na scenu? 

Ne posluje Denis samo na Adventu.

Sudjelovao je i na Ljetu na Zrinjevcu, a on, prema tvrdnjama jednog od zakupaca, zapravo i stoji iza cijelog tog festivala.

Na nedavno održanom Interliberu, Mohenski je bez natječaja zakupio prostor na Zagrebačkom Velesajmu i tamo postavio sedam kućica. Kad ne drma gradskim manifestacijama, Denis vodi bistro Deno na zagrebačkoj Ljubljanici. Tamo, na katu iznad bistroa, navodno se održavaju dogovori za važne poslove. Naši sugovornici nam kažu da se bez Dene gotovo ništa ne može dogovoriti.

- On je glavni na Trgu i špici sa svojih 50 kućica. I on najmanje od svih ulaže u program Adventa, a definitivno kupi najviše novca od kućica zbog najbolje dodijeljenih lokacija - kaže nam taj sugovornik koji godinama posluje na Adventu.

On upozorava na još nešto. Deno ne naplaćuje sve svoje kućice od 35 do 100.000 kuna.

- Dio vam ide besplatno kao vraćanje usluge ljudima koji su bliski s gradonačelnikom i s nekima iz gradske uprave - kaže taj sugovornik.

Ali kad je uopće Deno stupio na veliku scenu?

Pajde i država pojedu im više od pola hambija na Adventu
Pajde i država pojedu im više od pola hambija na Adventu

Nakon što je 2015. podignuta Uskokova optužnica protiv Ratimira Jurekovića, Josipa Nalisa, Josipa Katića, Zdenka Antunovića i Tedija Lušetića zbog namještanja poslova na Trgu bana Jelačića, otvorilo se mjesto za novog igrača, neokaljanog Uskokom. Tražio se netko spreman na suradnju.

Tu u priču ulazi Zdravko Krajina, dugogodišnji vozač Milana Bandića.

Poznato je da su Krajina i Mohenski u dobrim odnosima, a kuloari bruje i da su kumovi. Pokušali smo ovu informaciju provjeriti iz prve ruke, ali Krajina nam je kratko poručio: “Nemam vam ja što odgovarati”. Denis je ipak bio rječitiji.

- Nismo u kumskim odnosima i Krajina me nije uveo u posao. Ja sam ugostitelj već 25 godina - rekao nam je Mohenski. Ali niz drugih ugostitelja koji rade na Adventu, sugovornici iz gradske uprave, rekli su nam drugu priču: Mohenski je sad “kralj Adventa” zahvaljujući vezama u gradskoj upravi.

Milijunski prihodi 

Godinu dana nakon podizanja optužnice protiv kompromitiranih zakupaca gradskih prostora osniva se Demo Rebus. Novi, čisti igrač, bez Uskokove mrlje na sebi. Već te, prve godine, Mohenski sudjeluje na Adventu i okreće 3,55 milijuna kuna. Sljedeće godine Demo Rebus uprihoduje 3,57 milijuna, da bi u 2018. upisali prihode od 4,91 milijun kuna, a bruto dobit im je iznosila 1,4 milijuna kuna. Nije loše za vlasnika bistroa na Trešnjevci.

Tijekom dana smo nekoliko puta pokušali doći do Mohenskog kako bismo razgovarali o vili, ali nije odgovarao na naše pozive.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

02:12
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 249
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag