Obavijesti

News

Komentari 11

Kraljica je shrvana zbog smrti psa: Korgi Willow umro od raka

Kraljica je shrvana zbog smrti psa: Korgi Willow umro od raka
1

Britanska kraljica Elizabeta od djetinjstva obožava pse, a posebno velške korgije. Willow joj je bio kao član obitelji. Nakon duge i teške borbe s rakom, kraljica se na eutanaziju odlučila da bi mu skratila muke

VIDEO

Kraljica Elizabeta II. u velške korgije zaljubila se još kao djevojčica, a sada je ostala bez svog najdražeg psa. Velški korgi Willow uspavan je nakon duge i teške borbe s rakom, a kraljica se na eutanaziju odlučila da bi mu skratila muke.

Britanski mediji pišu da je kraljica shrvana, budući da joj je Willow bio njezin zadnji korgi.

- To je zato to što je Willow bio posljednja poveznica s njezinim roditeljima i tradicijom koja seže iz njezinog djetinjstva. Ovo je kraj jednog razdoblja - kazao je za Daily Mail izvor blizak obitelji.

Naime, 14-godišnji Willow je potomak kujice Susan koju je kraljica dobila za svoj 18. rođendan od roditelja. Kraljica bi uvijek tugovala kad bi jedan od njih preminuo, ali nikad nije tugovala zbog smrti psa kao ovaj put. Willow je bio toliko važan član obitelji da se pojavio i na njezinim službenim fotografijama povodom 90. rođendana. 

Imala je više od 30 korgija

Prije godinu i pol umro je i 13- godišnji korgi Holly koji se zajedno sa Willow pojavio u poznatom skeču o Jamesu Bondu na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu 2012. zajedno s kraljicom.

Svog prvog psa tada sedmogodišnja princeza nazvala je Dookie. Od 1945. godine kraljica je imala više od 30 korgija, a većina njih su bili potomci upravo kujice Susan.

Bivši dvorski batler Paul Burrell svojedobno je ispričao da je u jednom trenutku, u kraljičinoj dnevnoj sobi bilo 13 korgija. Kud god bi išla on bi je slijedili.

Korgiji su kraljici bili vrlo privrženi, a znalo se događati da grizu po nogama one posjetitelje i osoblje palače koji im se ne bi svidjeli.

Heirs / Heiress / Royalty / Socialites

Kao što se i očekuje, kraljevski psi su oduvijek uživali blagodati luksuznog plemićkog života. Posluživali su ih batleri, a svaki od njih je imao posebnu hranu.

U vrijeme obroka svaki bi dobio posebnu hranu spremljenu samo za njega kao i potrebne biljne ili homeopatske pripravke. Hranili bi se samo iz porculanskih ili srebrenih tanjura te bi sjedili u krugu oko kraljice dok bi ih ona pažljivo hranila. Oni bi strpljivo čekali svoj red. 

Korgiji - zaigrani i živahni 

Odlazak korgija Willowa ipak ne znači da kraljica više nema pse. Ostali su joj Vulcan i Candy - mješanci korgija i jazavčara. Prošle godine je pristala posvojiti korgija Whispera nakon smrti njegovog prijašnjeg vlasnika.

Velški korgi je inače pas kratkih nogu i izduženog tijela i iznenađujuće je okretan i hitar. Živi u prosjeku 12 do 13 godina. Uvijek u pokretu, zabavan, zaigran, živahan i veoma druželjubiv svjetsku slavu je stekao upravo kao omiljeni ljubimac britanske kraljice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...