News

Komentari 3

Krao bicikle po kampovima u Istri i švercao ih po Sloveniji

Krao bicikle po kampovima u Istri i švercao ih po Sloveniji

Tijekom noći ulazio u kampove i krao bicikle, sumnja se da je imao pomoć. Policija istražuje još navedeni slučaj i utvrđuje štetu nastalu vlasnicima bicikli

Istarski policajci u suradnji s kolegama u Sloveniji pronašli su serijskog kradljivca bicikala iz istarskih kampova. Mladića (23) iz Slovenije terete za deset krađa, a metoda mu je uvijek bila slična. Ulazio je u Hrvatsku više puta tijekom ove i prošle godine, ušetao bi u kamp i ukrao bicikle s kojima bi napustio državu.

Kada bi vlasnici bicikli shvatili da bicikla više nema i prijavili krađu, već bi bilo prekasno. Zahvaljujući upornom radu porečke policije, ovog puta nije uspio prijeći granicu.

Kada je osumnjičeni 25. lipnja pristigao na granični prijelaz Kaštel, policija je otkrila kako mladić i 55-godišnjak u BMW-u slovenskih registracija prevoze dva bicikla za koja nisu posjedovali nikakav dokaz o vlasništvu. Nekoliko trenutaka nakon utvrđuje se da se radi o biciklima za koje je utvrđeno da su ukradeni. Kako doznajemo, radi se o njegovu ocu.

Osim ove krađe, ove godine počinio je još pet krađa, a redovito je krao bicikle stranaca. Lani je počinio još četiri krađe. Sinoć su njega i 55-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku. Policija sumnja da je mladić odgovoran za još kaznenih djela te da neka nije počinio sam i nastavljaju kriminalističko istraživanje.

Svaki bicikl vrijedan je nekoliko tisuća kuna, te je vlasnike koji su došli na odmor oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.