Obavijesti

News

Komentari 14

Krapinsko - zagorskoj županiji 3,680 milijardi kuna za razvoj

Krapinsko - zagorskoj županiji 3,680 milijardi kuna za razvoj
1

Vlada je učinila niz iskoraka da ukupna kvaliteta života u Hrvatskoj bude bolja nego prije. Tvrdi da se ti rezultati vide i po podacima značajno smanjenog broja nezaposlenih u Krapini i u Zagorju, kaže Plenković

VIDEO

Za strateški razvoj Krapinsko-zagorske županije danas ćemo na sjednici Vlade donijeti odluke vrijedne 3 milijarde i 680 milijuna kuna, naglasio je premijer Andrej Plenković u petak na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada, blagdana svetog Nikole.

Plenković je kazao kako su novim Zakonom o financiranju lokalne i područne samouprave u proteklim godinama omogućeni veći prihodi za županiju i većinu gradova i općina u Krapinsko-zagorskoj županiji.

- Mislim da je to bio bitan iskorak jer ste na taj način svi postali puno snažniji akteri u realizaciji vaših političkih prioriteta i konkretnih programa i projekata za razvoj vaših gradova, općina, odnosno županije - rekao je premijer dodajući da je Vlada učinila niz iskoraka da ukupna kvaliteta života u Hrvatskoj bude bolja nego prije. Tvrdi da se ti rezultati vide i po podacima značajno smanjenog broja nezaposlenih u Krapini i uopće u Zagorju, a i po povećanom broju zaposlenih.

Potpisali dodatak Kolektivnom pa nazdravljali s Plenkovićem
Potpisali dodatak Kolektivnom pa nazdravljali s Plenkovićem

- Vide se u zdravom gospodarskom rastu, u rastu plaća, prosječnih plaća, medijalne i minimalne plaće, rastu mirovina, dizanju investicijskog rejtinga na kreditnu razinu, pozitivnih ocjena od međunarodnih financijskih institucija - rekao je Plenković i najavio da će Vlada nastaviti s reformskim procesima, od kvalitetnijeg poslovnog okruženja, reforme državne uprave, reforme pravosuđa, reforme mirovinskog sustava do reformi za učinkovitiju apsorpciju europskih sredstava.

Plenković je govor na svečanoj sjednici iskoristio za najavu sjednice Vlade koja se održava odmah poslije svečane sjednice Gradskog vijeća u Krapini.

Zagorci dobili državno veleučilište

- Posebno veseli da će ukupna težina naših današnjih odluka na sjednici Vlade, kao i ugovora koji će se potpisati, biti negdje oko 3 milijarde i 680 milijuna kuna. To su strateški pravci razvoja Krapinsko-zagorske županije u godinama koje su pred nama -najavio je Plenković dodajući da je poruka središnje vlasti da je jedna od okosnica njene politike ravnomjerni regionalni razvoj Hrvatske.

Podsjećajući na realizirano u proteklih godinu dana, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović izdvojio je odluku Vlade kojom su osnivačka prava nad Veleučilištem Hrvatsko zagorje prenesena na Republiku Hrvatsku.

- Zagorci su dobili državno veleučilište i mogućnost besplatnog studiranja na svojoj rodnoj grudi. Da je to bila dobra odluka govori i činjenica da je ove akademske godine upisano četiri puta više studenata nego prošle, iako je ta odluka donesena gotovo na samom izmaku upisnih rokova - kazao je Gregurović.

Vlada odmah izmijenila Uredbu o koeficijentima za nastavnike
Vlada odmah izmijenila Uredbu o koeficijentima za nastavnike

Najavio je dva projekta koja bi u budućnost trebala promijeniti turističko-gospodarsku sliku Krapine - revitalizaciju Šemničkih toplica te revitalizaciju brda Josipovac između nalazišta Hušnjakovo i Franjevačkog samostana s izgradnjom visećeg mosta iznad Krapine prema lokalitetu Stari grad.

Župan Željko Kolar poručio je da se samo zajedničkim promišljanjem, sa zajedničkim idejama i ljudskim potencijalima, uz pomoć institucija koje su sami u Zagorju razvili, može doći do EU projekata. Izrazio je nadu da će progovori oko nove financijske omotnice biti uspješni.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.