Obavijesti

News

Komentari 101

Krave upale u tunel: Muu, muu, ljudi, drž'te se svi svoje trake

Krave upale u tunel: Muu, muu, ljudi, drž'te se svi svoje trake
1

Stado krava bez nadzora je lutalo 230 metara dugačkim tunelom koji se nalazi iza dugačkog zavoja. Postojala je opasnost da se netko od vozača zaleti u njih ...

VIDEO

Muuu, sakrijmo se od vrućine tuuu, kao da su pomislile su si krave koje su u utorak poslijepodne sklonište potražile u tunelu Stupica, koji se nalazi na cesti koja povezuje Makarsku s Vrgorcem.

Stado krava bez nadzora je lutalo 230 metara dugačkim tunelom koji se nalazi iza dugačkog zavoja. Postojala je opasnost da se netko od vozača zaleti u njih i pravo je čudo što je izbjegnuta veća tragedija. 

Kako su prepričavali vozači koji su za dlaku izbjegli nesreću, preplašene životinje cijelo poslijepodne i večer izlazile bi iz tunela, a kad bi prema njima išao automobil, od straha bi se povlačile u njega. Vozači su odmah o svemu obavijestili policiju, koja je o tome obavijestila tijelo koje gospodari cestama. Od njih saznajemo da su odmah izašli na teren.

- Mi održavamo državnu cestu od Makarske prema Vrgorcu te smo po dojavi izvijestili policiju kako bi se promet regulirao, a vlasniku smo pomogli vratiti krave u ograđeni prostor. Dogodilo se da su krave probile ogradu, nije tu nitko kriv. Životinje su na trideset i koji stupanj, koliko je bilo vani, tražile hlada. Dobro je da je sve završilo bez posljedica - rekao nam je Ivica Šamanović, voditelj Nadcestarije Makarska. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tko je vlasnik goveda, nismo uspjeli saznati jer je, nažalost, velik broj krava i volova koji u vrletima Biokova bez nadzora stočara tijekom cijele godine i obitavaju uglavnom na otvorenom. Može ih se sresti odmah uz cestu, stoga ne čudi da su i ove u tunelu Stupica zalutale s biokovskih proplanaka. Iznenađene, očito su potražile hladovinu u sjeni tunela ne očekujući da će ih jake “konjske snage” natjerati na bježanje po vrućem asfaltu.

U srijedu ujutro i sami smo pokušali pronaći stado i njegova vlasnika, ali smo nekoliko kilometara dalje od tunela samo ugledali stado koje se nalazilo u ograđenom prostoru. Kako saznajemo, ovo nije prvi put da grla lutaju županijskim i državnim prometnicama koje graniče s Parkom prirode Biokovo i zadaju glavobolje kako vozačima tako i cestarskim službama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina