Obavijesti

News

Komentari 71

Dominika razorena: Prepušteni smo na milost i nemilost Mariji

Dominika razorena: Prepušteni smo na milost i nemilost Mariji
6

Ukoliko ostane pri sadašnjoj snazi, uragan Maria će biti najjača oluja koja će pogoditi Portoriko u 85 godina. Premijer karipske države kaže da su krov izgubili gotovi svi

VIDEO

Zasad smo izgubili sve što novac može kupiti i zamijeniti. Moj najveći strah za ovo jutro je da ćemo ga dočekati uz vijesti o ozbiljnim ozljedama i mogućim smrtima kao posljedicama odrona zemlje koje je uzrokovala jaka kiša. Zasad je vjetar odnio krov svake osobe s kojom sam stupio u kontakt. Odmah ujutro krećemo u potragu za ozlijeđenima i zarobljenima u ostacima kuća, napisao je premijer Dominike Roosevelt Skerrit, koji je i sam gotovo stradao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nakon katastrofe u SAD-u najgori uragan u Portoriku: "Prepušteni smo na milost i nemilost Mariji" Više na http://bit.ly/2xhxQbx Izvor: Windy.com

Posted by 24sata on Tuesday, September 19, 2017

 

POGLEDAJTE VIDEO: Što je Irma ostavila iza sebe

Pokretanje videa...

01:43

Četvrti veliki uragan ove godine Maria, prerastao je u noći u oluju pete kategorije, prolazeći kroz istočne Karibe na putu prema Portoriku, s maksimalnim udarima vjetra od 260 kilometara na sat, izvijestio je američki centar za uragane. Rano jutros, objavili su, uragan je oslabio na kategoriju četiri, ali je i dalje jako opasan.

Središte oluje, opisano kao potencijalno katastrofalno, bilo je udaljeno oko 72 km jugoistočno od Dominike, šumovite bivše britanske kolonije na istočnom Karibima, na pola puta između francuskih otoka Guadeloupe na sjeveru i Martiniquea na jugu.

Premijer Dominike Roosvevelt Skerrit, objavio je na Facebooku da mu je uragan Maria odnio krov kuće te da je u teškim trenucima napisao kako je sada prepušten "milosti i nemilosti" uragana. Ubrzo su ga spasili.

Premijer karipske države napisao je ranije kako do njega dolaze izvještaji o "sveopćem razaranju". Američki Nacionalni centar za praćenje uragana izvijestio je da se na otoku Dominika radi o značajnoj šteti.

Stanovnici nekih karipskih država već su napustili svoje domove.

Maria bi trebala proći 16 kilometara od otoka Sveti Križ, koji je izbjegao većinu udara Irme 6. rujna. Na otoku živi oko 55.000 ljudi. Očekuje se najjači udar od Huga, uragana 4. kategorije koji je taj otok pogodio 1989.

Maria bi trebala izazvati olujne poplave 2,7 metara više od uobičajene plime.

Portoriko, gdje živi 3,4 milijuna stanovnika, otvorio je skloništa i počeo uklanjati dizalice koje bi oluja mogla srušiti, dok stanovnici nabavljaju daske, vodu i drugu potrepštine.

Maria je 13. oluja na Atlantiku ove godine, sedmi uragan ove sezone i četvrti veliki uragan jači od 3. kategorije - nakon Harveyja, Irme i Josea. Svi ovi podaci iznad prosjeka su za tipičnu sezonu, koja je otprilike tek na polovici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...