News

Komentari 126

Kreću pregovori Možemo! i SDP-a o podjeli vlasti u Zagrebu - šef Skupštine bit će Joško Klisović?

Kreću pregovori Možemo! i SDP-a o podjeli vlasti u Zagrebu - šef Skupštine bit će Joško Klisović?

Dogovor oko formiranja vlasti bit će vrlo važan i za Peđu Grbina, jer ako SDP bude imao neki značajniji utjecaj u gradskoj vlasti u Zagrebu, to bi moglo stišati njegove kritičare u stranci

Danas bi se trebali sastati čelnici stranke Možemo! i SDP-a kako bi se dogovorili oko daljnje suradnje, ali i oko formiranja vlasti u Zagrebu. No, pregovarat će se i o drugim gradovima gdje SDP očekuje podršku Možemo! i to u Varaždinu i Rijeci gdje su njihov kandidati ušli u drugi krug, dok bi SDP trebao podržati kandidatkinju Možemo! za gradonačelnicu Pazina, koja je ušla u drugi krug, a riječ je o Suzani Jašić, bivšoj direktorici GONG-a, javlja Jutarnji list.

No, u Zagrebu će trebati raspodijeliti nekoliko funkcija, nakon što je Možemo! osvoji 23, a SDP 5 mandata, čime imaju stabilnu većinu u zagrebačkoj Skupštini. Kako se čini, mjesto predsjednika Skupštine dobit će Joško Klisović, što u SDP-u očekuju, a i sam Tomislav Tomašević je u utorak na presici izjavio "kako je uobičajeno da manji partner dobije mjesto predsjednika Skupštine".

No, kako javlja Jutarnji, pregovori se neće svesti samo na podjelu funkcija, već i o načinu upravljanja Gradom. Pregovori s Možemo! i dogovor oko formiranja vlasti bit će vrlo važan i za Peđu Grbina, jer ako SDP bude imao neki značajniji utjecaj u gradskoj vlasti u Zagrebu, to bi moglo stišati njegove kritičare u stranci, koji već traže njegovu smjenu radi katastrofalnog rezultata u Zagrebu.

Najčitaniji članci