Obavijesti

News

Komentari 0

Kreću prijave hrvatskih škola za prvi europski kviz o novcu

Kreću prijave hrvatskih škola za prvi europski kviz o novcu
1

Riječ je o projektu Europske bankovne federacije koji učenjem i pripremama za kviz želi poboljšati financijsku pismenost djece i mladih diljem Europe...

VIDEO

Hrvatska udruga banaka u suradnji sa Štedopisom, Institutom za financijsko obrazovanje i uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske ove godine uoči Europskog tjedna novca organizira „Europski kviz o novcu“ (eng. European Money Quiz), online natjecanje za timove učenika od 13 do 15 godina.

Riječ je o projektu Europske bankovne federacije koji učenjem i pripremama za kviz želi poboljšati financijsku pismenost djece i mladih diljem Europe. Spaja online učenje o osobnim financijama i natjecanje svih prijavljenih timova, iz različitih učionica u isto vrijeme. Prema rasponu dobi, na natjecanje u Hrvatskoj mogu se prijaviti timovi učenika 7. i 8. razreda osnovnih škola i 1. razreda srednjih škola.

Ti će se učenici u Europskom tjednu novca, po prvi puta, natjecati kao i učenici iz Albanije, Austrije, Belgije, Bugarske, Crne Gore, Češke, Estonije, Finske, Francuske, Grčke, Mađarske, Njemačke, Islanda, Irske, Italije, Latvije, Litve, Liechtensteina, Luksemburga, Nizozemske, Norveške, Poljske, Portugala, Srbije, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Švedske, te Ujedinjenog Kraljevstva. 

Kviz će se održati na nacionalnoj i europskoj razini putem internetske veze i YouTube kanala na poznatoj Kahoot! platformi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nacionalni kviz o novcu održat će se 16. ožujka 2018. na kojem će se istovremeno natjecati svi prijavljeni razredi ili timovi učenika.

Pobjednici nacionalnog natjecanja - dvoje mladih iz pobjedničkog razreda u pratnji nastavnika/nastavnice - otputovat će u Bruxelles, Belgiju, gdje će sudjelovati na Europskom finalnom natjecanju 8. svibnja 2018. Pobjednike europskog finala očekuje i vrijedna novčana nagrada.

Za što bolji uspjeh natjecatelja, pripremljeni su kvizovi za vježbu iz područja financijske pismenosti, novca, matematike, kibernetičke sigurnosti, online plaćanja, osnovnih financijskih usluga i Europske unije.

„Financijsko obrazovanje važnije je nego ikad, ali nažalost ono i dalje nije dovoljno zastupljeno u hrvatskim školama. Kako su pripreme za kviz zabavne i jednostavne, očekujemo velik odaziv nastavnika i učenika. Vjerujemo da će natjecanje biti motivirajuće i stimulirajuće za učenje novih znanja, a odabrani među najboljima imat će priliku boriti se sa svojim vršnjacima iz gotovo cijele Europe“, izjavio je povodom početka prijave na kviz direktor Hrvatske udruge banaka, Zdenko Adrović.

Sve informacije o registraciji razreda i škola te pristupu kvizovima za vježbu nalaze se na www.hub.hr te na www.stedopis.hr.

Pozivamo sve škole koje žele sudjelovati da se obavezno prijave do  26. veljače 2018.  na kviz@hub.hr. Sudjelovanje u kvizu potpuno je besplatno.

Kahoot! platforma koristi se u učionicama širom svijeta kao zabavan način testiranja znanja učenika, posebno u skandinavskim zemljama i Sjedinjenim Američkim Državama. Sada je ta platforma omogućila interaktivan način financijske edukacije u mnogim europskim zemljama, a može biti prilika za nastavak njezina korištenja i za ostala obrazovna područja u Hrvatskoj.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje