Obavijesti

News

Komentari 5

Kremlj o napadu u Siriji: Podaci koje plasira SAD nisu pouzdani

Kremlj o napadu u Siriji: Podaci koje plasira SAD nisu pouzdani

To je bio opasan i monstruozan zločin, ali bi bilo pogrešno odmah nekoga etiketirati, rekao je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

VIDEO

Kremlj je u četvrtak smrtonosni napad plinom u sirijskoj pokrajini Idlibu nazvao "monstruoznim zločinom", ali je priopćio da zaključci Washingtona o tom incidentu, koji se dogodio ranije ovoga tjedna, nisu utemeljeni na objektivnim podacima.

"To je bio opasan i monstruozan zločin, ali bi bilo pogrešno odmah nekoga etiketirati", rekao je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Korištenje kemijskog oružja je "neprihvatljivo", rekao je Peskov i pozvao sirijsku vojsku da osigura da takvo oružje ne padne u ruke terorista.

Po njegovim riječima, dokazi o incidentu koje podastiru Bijele kacige, skupina za civilnu obranu, ne mogu se smatrati pouzdanima. "Mi se ne slažemo  tim zaključcima", kazao je Peskov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Odmah nakon tragedije nitko nije imao pristup toj regiji... i bilo kakvi podaci koje su mogli dobiti američka strana ili naše kolege iz drugih zemalja ne mogu biti utemeljeni na objektivnim činjenicama", rekao je Peskov novinarima.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je ranije u četvrtak da je prerano optuživati sirijsku vladu da je odgovorna za taj napad u Idlibu te da je potrebno provesti temeljitu istragu, izvijestila je novinska agencija RIA.

Agencija dpa javlja da je šef sirijske diplomacije Valid al-Mualem odbacio optužbe da je sirijska vojska koristila kemijsko oružje u Idlibu.

"Ponovno naglašavam da naša vojska nije koristila kemijsko oružje i da ga neće koristiti", rekao je on na tiskovnoj konferenciji u Damasku dodavši: "Ni protiv civila niti protiv terorista". 

Najmanje je 86 ljudi, među kojima 30 djece, umrlo u utorak u kemijskom napadu u Kan Šejkunu u pokrajini Idlib na sjeverozapadu Sirije, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović