News

Komentari 8

Kremlj: Rusija je spremna na pregovore o predaji Ukrajine

Kremlj: Rusija je spremna na pregovore o predaji Ukrajine

Putin je taj koji bi odredio kad bi se pregovori mogli odviti, rekao je Peškov te dodao da bi Rusija u pregovore ušla 'samo ako je vodstvo Ukrajine spremno razgovarati'

Rusija je spremna na pregovore o predaji Ukrajine, rekao je danas Dmitri Peškov, glasogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina, javlja RT.

Navodi da je Putin spreman na pregovore sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem te da bi fokus i uvjeti bili na 'jamstvu neutralnog statusa' i 'obećanju da na ukrajinskom teritoriju neće biti oružja'. 

<<< Uživo pratite sva događaja oko Ruske invazije na Ukrajinu

Time bi postigli 'demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine' i eliminirali ono što Rusija smatra prijetnjom sigurnosti Rusije i ruskom narodu.

- Predsjednik je formulirao svoju viziju onoga što bismo očekivali od Ukrajine kako bi gorući problemi bili riješeni. To je neutralni status i odbijanje postavljanja i korištenja oružanih sustava - rekao je Peškov.

Kremlj: Zaustavit ćemo napad ako Ukrajina pristane na Putinove zahtjeve

Putin je taj koji bi odredio kad bi se pregovori mogli odviti, rekao je Peškov te dodao da bi Rusija u pregovore ušla 'samo ako je vodstvo Ukrajine spremno razgovarati'.

- Trenutna operacija ima svoje ciljeve i oni moraju biti postignuti. Predsjednik je rekao da su sve odluke donesene i da ciljevi moraju biti postignuti - rekao je Peškov sugerirajući da bi, u slučaju da Kijev pristane na Putinove zahtjeve, trenutna invazija na Ukrajinu bila zaustavljena.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

POGLEDAJTE EMISIJU 24SATA O INVAZIJI UKRAJINE:

Najčitaniji članci