News

Komentari 3

Kremlj: Video sastanak Putina i Joe Bidena će biti u utorak

Kremlj: Video sastanak Putina i Joe Bidena će biti u utorak

Putin i Biden održali su svoj prvi samit u Ženevi u lipnju, gdje su se dogovorili da će pokrenuti nove razgovore o nuklearnom razoružavanju

Video sastanak ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog čelnika Joea Bidena predviđen je za utorak, priopćio je Kremlj.

Glasnogovornik Krmelja Dmitrij Peskov potvrdio je datum održavanja samita novinskoj agenciji Interfax.

Sastanak će se održati u jeku povišenih napetosti oko sukoba u Ukrajini, dok se Washington i Moskva međusobno optužuju za vojne provokacije u toj regiji.

Po ruskoj strani, u utorak će se razgovarati o sukobu.

Biden je upozorio Putina da ne poduzima vojnu intervenciju u Ukrajini i najavio je nove inicijative kako bi se zaštitila ta istočnoeuropska zemlja, koja je bliska saveznica NATO-a.

Po izvješćima, Rusija je nagomilala veliki broj vojnika na područjima nedaleko od granice s Ukrajinom. Kremlj nije opovrgnuo ta izvješća.

Savjetnik Kremlja Juri Ušakov rekao je u petak da Putin planira iznijeti Bidenu prijedlog o sigurnosnim jamstvima kojim bi se zaustavilo širenje NATO-a na istok i okončalo ono što Moskva naziva prijetnjom raspoređivanja oružja ruskim susjedima, uključujući Ukrajinu.

Najčitaniji članci