Obavijesti

News

Komentari 25

Krešimir je skočio na bager kako bi spasio susjedov život

Krešimir je skočio na bager kako bi spasio susjedov  život
2

Krešimir i žena vidjeli su da bager neće stati u rušenju pa su potrčali da bi susjede izvukli iz kuće. Uspjeli su u posljednjem trenutku jer su cigle već pale u hodnik

VIDEO

Bilo je pola šest. Žena me panično probudila zbog buke te sam izjurio samo u gaćama i bos. Sve je bilo prašnjavo, bio je mrak, pa nisam ništa vidio, prisjeća se Krešo.

Shvatio je da bager ruši susjedovu kuću. Na brzinu se obukao i krenuo u spašavanje. Bacao je kamenje u bager, ali vozač se nije zaustavljao. Uspio je preskočiti ogradu visoku oko metar i pol kako bi došao do susjeda.

- Imam 65 godina i ni sam ne znam kako sam to uspio. Valjda je to adrenalin - prisjetio se ovaj hrabri umirovljenik.

Bageristu je vikao: “Stani, stani! Ubit ćeš ljude!”. No kaže, ovaj se nije osvrtao i iz bagera mu je samo slegnuo ramenima. Krešo je bespomoćno trčao oko nezaustavljivog stroja, a tada mu je tijelom prepriječio put.

- Ali on je kranom bagera krenuo na mene. Bacio sam se na pod i kran je proletio iznad mene. Bio je spreman ubiti. Morao sam spasiti susjede - prisjeća se Krešo što mu se motalo u glavi. Njegova supruga Olga budila je susjede Boženu (59) i Rudolfa (61) Hison. Bager im je već počeo rušiti kuću.

- Ubrzo se sve počelo rušiti i cigle su mi pale na nogu. Olgica me povukla samo nekoliko sekundi prije nego što se srušio ogromni kameni blok. Rudi se ni ne sjeća kako je izašao. Sve su to bile sekunde - govori Božena.

Otkad su ostali bez kuće, Hisonovi povremeno žive kod rodbine, ali i kod svojih susjeda spasitelja. Županovi i Hisonovi susjedi su 45 godina, a sad su postali poput obitelji.

Krešimira od milja zovu junakom ulice

Slučaj s bagerom nije prvi put da je Krešo riskirao svoj život spašavajući druge. Kuća u kojoj su bili Rudolfov brat, njegova supruga i dvoje djece planula je 1980. godine. Izvukao ih je Krešo, junak Heinzelove 52.

Priču o obitelji Župan pogledajte u ponedjeljak u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” ili na www.ponoshrvatske.hr    


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava