Obavijesti

News

Komentari 128

Krešo Beljak nazvao Tomašić "ustaškom emigranticom"

Krešo Beljak nazvao Tomašić "ustaškom emigranticom"
1

Na to je uslijedila reakcija Ruže Tomašić koja je na društvenim mrežama napisala: "Jedno se ne mijenja zadnjih 70 godina - siledžije tjeraju iz Hrvatske sve koji im smetaju

VIDEO

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak na društvenim mrežama je europarlamentarku Ružu Tomašić nazvao "ustaškom emigranticom", nakon njezine ocjene da je misa na Bleiburgu zabranjena zbog utjecaja agresivnih lijevih lobija na vrh crkvene hijerarhije u Austriji. 

"Još jedna ustaška emigrantica, ova iz Kanade a porijeklom iz Bosne. Mi smo zemlja koja se oslobodila fašizma vlastitim snagama za razliku od Austrije, koja nam sada docira i uči nas antifašizmu zahvaljujući ovakvim domaćim izdajnicima. Sikter iz naše Hrvatske!!", napisao je Krešo Beljak.

Tomašić: Jedno se ne mijenja zadnjih 70 godina

Na to je uslijedila reakcija Ruže Tomašić koja je na društvenim mrežama napisala: "Jedno se ne mijenja zadnjih 70 godina - siledžije tjeraju iz Hrvatske sve koji im smetaju da bi lakše zapojasali ono što im ne pripada. "Antifašisti" su HSS zabranili, a emigracija ga je sačuvala. Moje rođenje u Bosni problematizira lik rođen u Sloveniji. Ako je i od Beljaka, previše je!"".

Nakon toga napisala je : "Beljak rođen u Sloveniji vidi neki problem u tome što sam ja rođena u Bosni. Pa ja sam ponosna i na svoje korijene i na svoju Hrvatsku!".

Ponovno se na društvenim mrežama oglasio Beljak te napisao: "Vezano uz reakcije na moje stavove, želim reći da iza svojih riječi stojim. Istina je da sam to mogao i trebao reći drugačije, no teško je koristiti birane riječi i ostati smiren gledajući kako sve dublje tonemo u fašizaciju!".

Europarlamentarka Ruža Tomašić osudila je u zabranu održavanja mise na Bleiburgu i priopćila da je do takve odluke došlo zbog utjecaja agresivnih lijevih lobija na vrh crkvene hijerarhije u Austriji.

Katolička Crkva u Koruškoj u petak je odbila molbu Hrvatske biskupske konferencije za održavanjem mise u Bleiburgu zbog toga jer se ta misa politički instrumentalizira i šteti ugledu Katoličke Crkve. 

Ruža Tomašić u otvorenom pismu biskupu biskupije Gurk-Klagenfurt kaže da je zabrana održavanja mise "skandalozan i šokantan čin vrijedan svake osude".

"Tvrdnja austrijske biskupije o tome kako je misa na Bleiburškom polju dio političko-nacionalnog rituala koji služi selektivnom tumačenju i percepciji povijesti može se jasno protumačiti kao čisti politički čin koji ima svoj izvor u utjecaju agresivnih i beskrupuloznih lijevih lobija na sami vrh hijerarhije austrijske Katoličke Crkve", stoji u pismu konzervativne hrvatske europarlamentarke.

Tomašić naglašava kako je "otužno što Crkva bespogovorno prihvaća takvu vrstu indoktrinacije" zaostale iz nekih bivših režima.

Iako se skup, koji se svake godine održava u sjećanje na žrtve vojske ustaške NDH i civila koji su se s njom povlačili prema Austriji i stradali kao žrtve komunističke odmazde, zbiva na privatnom posjedu, održavanje mise iziskuje dozvolu nadležne crkve u Koruškoj.

Austrijska država se od prošle godine počela pojačano kritički odnositi prema skupu u Bleiburgu, na inicijativu nekoliko austrijskih zastupnika Europskog parlamenta. Nedavno je stupio na snagu i zakon koji zabranjuje ustaške simbole, kakvi su sporadično uvijek pratili skup u Bleiburgu i davali mu dozu ustaške nostalgije.

Hrvatska biskupska konferencija (HBK) u petak je izrazila duboko neslaganje s odlukom Katoličke crkve u Koruškoj da ove godine ne dopustiti slavljenje mise zadušnice na bleiburškom polju te je u cijelosti odbacila i razloge koji se navode za takvu odluku. Smatra da "uskraćivanje mogućnosti molitve za žrtve te velike tragedije hrvatskoga naroda znači nepoštivanje žrtve i gubitak osjećaja za patnju nedužnih".

"Svih proteklih godina, a napose prošle 2018. godine, euharistijsko slavlje je proticalo dostojanstveno kako i priliči toj najuzvišenijoj molitvi Crkve", naglašava, uz ostalo, u priopćenju HBK. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa