Obavijesti

News

Komentari 4

Krijumčarili ljude u Sloveniju: Skupinu je vodio Puljanin (44)

Zahvaljujući dobroj suradnji policijskih službenika hrvatske i slovenske policije, uspješno je razbijen lanac krijumčara ljudima na području Hrvatske i Slovenije...

VIDEO

Istarska policija, u suradnji sa slovenskom, dovršila je  istraživanje nad šestoricom osumnjičenih koje tereti da su kao članovi zločinačkog udruženja krijumčarili ljude u Hrvatsku i Sloveniju.

Kako je u srijedu izvijestila istarska Policijska uprava (PU), 44-godišnji Puljanin osumnjičen je da je predvodio skupinu počinitelja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravak u Republici Hrvatskoj  u vezi s kaznenim djelima zločinačkog udruženja. U skupini su bila još petorica hrvatskih državljana, i to 47- godišnjak i 43- godišnjak iz Pule, 39- godišnjak s područja Vodnjana, 29- godišnjak iz Medulina te 23-godišnjak iz Gračišća. 

Utvrđeno je da je 44-godišnjak od 22. ožujka do 7. travnja ove godine na području Pule, s namjerom stjecanja nepripadajuće imovinske koristi, povezao u zločinačko udruženje ostale osumnjičene osobe, dogovarao gdje i kad će se u Hrvatskoj preuzimati strane državljane i nezakonito ih prebacivati u Sloveniju i predati ih slovenskim državljanima, koji su ih dalje prebacivali u Italiju.

Osumnjičeni su tako omogućili nedozvoljen boravak i kretanje područjem Hrvatske te nezakoniti prelazak državne granice za tridesetak stranih državljana, pri čemu su ostvarili nepripadajuću imovinsku korist od više desetaka tisuća kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Protiv osumnjičenih podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te su 47-godišnjak, 39-godišnjak, 29-godišnjak i 23-godišnjak po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 4. i 5. srpnja, privedeni u pritvorsku jedinicu PU primorsko-goranske, navodi se u priopćenju. Preostala dvojica, kako se neslužbeno doznaje, od ranije se u istražnom zatvoru zbog drugih kaznenih djela. 

Zahvaljujući dobroj suradnji policijskih službenika hrvatske i slovenske policije, uspješno je razbijen lanac krijumčara ljudima na području Hrvatske i Slovenije. U akciju su sudjelovali djelatnici Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske te djelatnici bujske i buzetske policije, ističe se u priopćenju. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u