Obavijesti

News

Kristalno more, povijesne građevine, čuda prirode - sve to Dalmacija nudi svojim gostima

Kristalno more, povijesne građevine, čuda prirode - sve to Dalmacija nudi svojim gostima

Nakon šetnje Splitom, naši Putoholičari otišli do Nebeske šetnice. Biokovska atrakcija nalazi se na 1228 metara nadmorske visine i pruža jedan od najljepših pogleda na more i otoke u Hrvatskoj

VIDEO

Gdje se odmoriti ove godine, a da to bude godišnji iz snova? Hrvatska je prepuna jedinstvenih doživljaja i uvijek postoji nešto novo za otkrivanje. U našem serijalu "Odmor kakav zaslužujte" naši poznati putoholičari Iva i Branko uputili su se u Dalmaciju, u Splitsko-dalmatinsku županiju. Prva destinacija bio im je najlipši grad na svitu, cvit Mediterana.
A našim putoholičarima to je bio prvi posjet Splitu i bili su oduševljeni. Najprije su otišli do Dioklecijanove palače, koja se nalazi na UNESCO-vu popisu mjesta svjetske baštine. 


Na Peristilu, na samom ulazu u rezidenciju, dočekao ih je turistički vodič i proveo ih kroz Dioklecijanove odaje. Zastali su kraj sfinge koju je car donio iz Egipta kako bi čuvala palaču, a potom i kraj Zlatnih vrata, za koje legenda kaže da su Dioklecijan i njegova obitelj samo mogli proći kroz njih, pa su tako i dobila ime. 
A nakon šetnje Splitom otišli su do Nebeske šetnice. Biokovska atrakcija nalazi se na 1228 metara nadmorske visine i pruža jedan od najljepših pogleda na more i otoke u Hrvatskoj.

Panorama i pogled koja puca na veliko plavetnilo jednako su atraktivni u zalaske i izlaske sunca, a tijekom dana s dobrom vidljivošću osvajat će ne samo objektive nego i sve one koji žele pobjeći u prirodu i upijati mir. Iva se boji visine, ali Branko je bez problema prošetao. 
Putoholičari su potom otišli do Punta rate, najfotografiranije plaže na Instagramu 2019. godine, a koju je 2004. Forbes proglasio jednom od 10 najljepših plaža na svijetu.

Nakon kupanja malo su se igrali izazova – tko će napraviti bolji koktel. Nastavili su potom put Makarske, koja ima 2750 sati sunca godišnje. Zastali su prvo kraj tradicionalnog Spomenika makarskom galebu. Od brončanog spomenika, visine oko dva metra, koji predstavlja "galeba" i turistkinju koja je tek stigla u taj grad, nastala je cijela priča o čuvenom "galebarenju" domaćih momaka, odnosno umijeću zavođenja strankinja. 


 

Iva i Branko skoknuli su i do Imotskoga kako bi vidjeli dva bisera prirode – Crveno i Modro jezero. No to nije sve. Naučili su i šijavicu, staru igru Dalmatinske zagore.

Kako su se proveli Iva i Branko pogledajte u našem videu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Provedite vikend u Slavoniji uz Adrenalinski park, vrhunska vina i smuđa s roštilja
ZLATNO PODUNAVLJE

Provedite vikend u Slavoniji uz Adrenalinski park, vrhunska vina i smuđa s roštilja

Naše voditelje, Putoholičare Ivu i Branka, pratimo na proputovanju Hrvatskom u jednom od najljepših europskih parkova prirode, Kopačkom ritu, a otkrivaju nam i vrhunsku gastronomiju erdutskog i iločkoga kraja

Villa Neretva zove na odmor iz snova uz vrhunski brudet i  delicije od jegulja i žaba
PROMO

Villa Neretva zove na odmor iz snova uz vrhunski brudet i delicije od jegulja i žaba

Svim gostima hotela Restaurant Villa Neretva nudi se nezaboravno iskustvo – fotosafari kroz dolinu Neretve. Izlet kroz kanale rijeke Neretve prava je radost za oči i dušu. U ponudi je i berba mandarina...
Ovih 5 zanimljivosti vjerojatno niste znali o Gradu heroju
UPOZNAJTE VUKOVAR

Ovih 5 zanimljivosti vjerojatno niste znali o Gradu heroju

Povijest Vukovara najčešće se spominje u kontekstu rata, no grad je to koji nudi mnogo više od poslijeratnih ožiljaka. Izdvojili smo pet manje poznatih zanimljivosti o Gradu heroju, koje će vam otkriti pravi duh Vukovara