Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
6 komentara

Kritizirao NATO: Osudili bivšeg srpskog ministra na Kosovu

Ivan Teodosijević, bivši srbijanski ministar zadužen za srpsku manjinu na Kosovu osuđen je nepravomoćno na dvije godine zatvora zbog kritika izrečenih na račun zračne intervencije NATO-a protiv srbijanskih snaga

446125631
Foto: Profimedia
6 komentara

Bivši ministar zadužen za srpsku manjinu na Kosovu osuđen je u četvrtak nepravomoćno na dvije godine zatvora zbog kritika izrečenih na račun zračne intervencije NATO-a protiv srbijanskih snaga tijekom rata 1999. godine. 

Ivan Teodosijević, bivši predstavnik srpske zajednice u kosovskoj vlasti, kritike je izrekao o 20. godišnjici operacije bombardiranja kojom je NATO savez prisilio tadašnjeg srbijanskog predsjednika Slobodana Miloševića da povuće svoje vojnike s Kosova.

NATO-ova kampanja trajala je 11 tjedana, a povlačenjem Miloševićeve vojske okončan je sukob u kojem je poginulo više od 13.000 ljudi, od kojih 11.000 kosovskih Albanaca i 2000 Srba. Sud je presudio da je bivši ministar 'svjesno poticao govor mržnje' i 'podjele' između zajednica na Kosovu. 

Riječ je o nepravomoćnoj presudi i Teodosijević se može žaliti.

Kako prenosi lokalni tisak Teodosijević je osuđen zato što je za pokolj kosovskih civila u Račku 1999. godine rekao da je 'čista izmišljotina' koja je plasirana kako bi se potaknulo NATO da intervenira i zaustavi rat.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message