Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Kriv za klevetu: Laptalu će Čičak isplatiti 17.530 kuna

Ivana Zvonimira Čička kaznili su sa sto prosječnih dohodaka, jer se nije izjasnio oko plaće. Na sudu se nisu pojavili ni Čičak ni kapetan Kristo Laptalo

Goran Jakuš/Pixsell
Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Općinski kazneni sud u Zagrebu u petak je proglasio Ivana Zvonimira Čička krivim za klevetanje kapetana Kriste Laptala. Kaznili su ga sa sto prosječnih dnevnih dohodaka. Stoga treba platiti 17.530 kuna kazne. Čičak se nije pojavio na sudu jer je bio na Braču, a na izricanju presude nije bio niti kapetan Laptalo.
Podsjetimo, Laptalo je tužio predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora zbog njegovog teksta u Jutarnjem listu. Čičak je dan poslije presude Laptalu u Grčkoj, napisao kako je kapetan zbog droge bio pod istragom hrvatske policije, pozivajući se na povjerljivi izvor od kojeg je saznao da su ga imali namjeru uhititi. Iz MUP-a su tu informaciju odmah demantirali. Nakon što je grčki sud oslobodio Laptala optužbi za krijumčarenje 51 kila kokaina, Čičak je napisao kako nikome nije jasno zašto je grčko tužiteljstvo odustalo od žalbe i tužbe. Kapetana je nazvao Laptalo Šaptalo, a u tekstu je navodio kako se radi o utjecaju izvršne vlasti na sudsku jer su se za dubrovačkog kapetana zauzimali Ivo Sanader, Stjepan Mesić i srbijanski predsjednik Boris Tadić.

Možda vas zanima i ovo:
Message