Obavijesti

Promo sadržaj

Krivi odabir kozmetike? Pripazi na ove znakove

Krivi odabir kozmetike? Pripazi na ove znakove
2

Pripazi na ovih 6 znakova i proizvode za njegu lica i tijela biraj pažljivo

Teško ti je odoljeti nekom novom proizvodu za njegu lica ili tijela? Znamo kako se osjećaš. Odabir i isprobavanje novih proizvoda za njegu kože lica, za njegu tijela ili kose raduju mnoge od nas i mogu biti vrlo uzbudljivi. Ali uzbuđenje prođe vrlo brzo kada novim proizvodom ne postignemo željene rezultate ili još gore, ako njime iziritiramo kožu. 

Imaj na umu da samo zato što je neka krema za lice ili šminka odgovarala tvojoj prijateljici ne mora značiti da će odgovarati i tebi. Pripazi na ovih 6 znakova i proizvode za njegu lica i tijela biraj pažljivo.

1. Pojavio se osip na koži

Pojava osipa na koži ili prištića definitivan je znak da tvoj novi proizvod za njegu kože nije dobar za tebe i tvoj tip kože. Cijela je lista mogućih razloga zašto se to događa – možda je u pitanju alergija na neki od sastojaka ili je naprosto ta kombinacija sastojaka preoštra za tvoj tip kože – najbolje što možeš učiniti u ovom slučaju je odmah prestati sa upotrebom novog proizvoda. 

2. Tvoja šminka nije dobra

Neugodne reakcije kože mogu se primijetiti i kod nanošenja šminke. Makeup je najbolji kada se nanosi na čistu i hidratiziranu kožu – i zbog toga sve neugodne reakcije kože mogu postati vrlo očite. Kada je riječ o krivo odabranom proizvodu za šminkanje mogu se primijetiti brojne promjene na koži od perutanja preko isušenosti do crvenila kojeg je gotovo nemoguće sakriti. 

3. Tvoja koža je osjetljiva

Osjetljivost posebno dolazi do izražaja kada koristiš proizvod za njegu tijela koji ne odgovara tvom tipu kože. U tom slučaju koža će izgledati još osjetljivija – ako si takva neugodna iskustva već imala,  nuspojave mogu biti još očitije. 

4. Koža je suha

Ako je koža zategnuta, osjećaš svrbež ili se dolazi do perutanja kože vrlo je vjerojatno da je krivac tvoj novi proizvod za njegu kože lica. Slično kao i kod osjetljivosti kože, ako se pojave ovi simptomi provjeri sadrži li tvoj novi proizvod za njegu sastojke koji isušuju kožu poput alkohola. Može biti da si alergična na neki od sastojaka proizvoda. U ovom slučaju najbolje je odmah prestati sa upotrebom proizvoda i kožu dobro i temeljito hidratizirati. 

 

 

5. Promjena godišnjeg doba

Dobra je ideja prilagoditi njegu kože lica i tijela njegu kose vremenskim uvjetima odnosno godišnjem dobu. Svi proizvodi nisu primjereni za sve sezone, baš kao što sigurno imaš omiljene parfeme za zimu i one za ljeto. Ako tijekom ljetnih mjeseci koristiš novi proizvod koji ti je bio odličan tijekom zime – posljedica može biti premasna i iscrpljena koža.

6. Koristim ga tek tjedan dana

Kada kreneš s korištenjem novog proizvoda, ne treba biti pretjerano strpljiv. Ali ako neki novi proizvod koristiš tek tjedan dana i još uvijek ne vidiš rezultate – a pod uvjetom da se ne javljaju neki od gore nabrojanih simptoma – budi strpljiva, čuda se ne događaju preko noći. 

Za kraj, obavezno provjeravaj svoj ormarić sa šminkom i kozmetičkim proizvodima, svi znamo da koža teško oprašta. Sve nepravilnosti na koži, nastale krivo odabranim proizvodima za njegu ili šminkom kojoj je istekao rok trajanja, trebat će puno više vremena i strpljenja da bi se izliječile i uklonile nego što je trebalo da uopće nastanu. 

Bolje je spriječiti nego liječiti 

Krivo odabrana kozmetika može ostaviti neugodne posljedice zato pripazi prije odabira. Idealno je ponudu kozmetičkih proizvoda potražiti na internetu, provjeriti brandove, proizvođače i sastojke. 

Kupovinu definitivno olakšavaju portali poput Jeftinije.hr, specijalizirani za usporedbu ponuda i proizvoda web trgovina. 

1. Otvori kategoriju Ljepota i zdravlje u najvećem online shopping centru Jeftinije.hr 

2. Provjeri ponude i cijene za više od 60.000 proizvoda za ljepotu i zdravlje

3. Instaliraj dodatak za Chrome 1-2-3 Kupovina s Jeftinije.hr i otkrijte najbolje ponude kozmetičkih proizvoda dok pretražujete na Googleu

 

Jednostavnim koracima do najpovoljnijih ponuda proizvoda za ljepotu

Iskoristi sve prednosti portala Jeftinije.hr jer će ti uštedjeti vrijeme u pretraživanju proizvoda, ali i popriličnu svotu novca, a kako bi znala iskoristiti sve što ti portal nudi, ovo su ključne funkcionalnosti koje su ti na raspolaganju već kod iduće kupovine. 

Usporedi proizvode koji ti se najviše sviđaju – izabrane proizvode za njegu lica i tijela usporedi prema njihovim svojstvima i izaberi one koji će odgovarati svim tvojim potrebama.

Dodaj u listu – sačuvaj sve proizvode za ljepotu koje želiš i koji ti se sviđaju i dodaj ih na svoj popis za kupovinu. 

Aktualni katalozi – obavezno provjeri akcijske ponude omiljenih drogerija u aktualnim katalozima i letcima

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu