Obavijesti

News

Komentari 17

Krivotvorila potpis na oporuci: Osudili ju na tri godine zatvora

Krivotvorila potpis na oporuci: Osudili ju na tri godine zatvora

Drugostupanjski sud je presudu vratio prvostupanjskom na preispitivanje, uz obrazloženje da nisu jasni dokazi da li je Ružica Marijanović osobno sastavila navodno krivotvorenu oporuku nevjenčanog supruga

VIDEO

Prošlo je skoro godinu i pol dana od kako je Općinski sud u Požegi nepravomoćno osudio Ružicu Marijanović (55) iz Slavonskog Broda na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora zbog krivotvorenja isprave, prijevare i kaznenog djela protiv imovine.

Krivotvorila oporuku pokojnog muža i uzela dva milijuna kuna
Krivotvorila oporuku pokojnog muža i uzela dva milijuna kuna

Na presudu je uložena žalba i predmet je na temelju algoritma dodijeljen drugostupanjskom sudu Županijskom sudu u Zagrebu. U ožujku ove godine drugostupanjski sud je presudu vratio prvostupanjskom sudu na preispitivanje, uz obrazloženje da nisu jasni dokazi u svezi toga da li je Ružica Marijanović osobno sastavila navodno krivotvorenu ispravu, oporuku njenog nevjenčanog supruga Vinka Modrušana. 

- U presudi Općinskog suda u Požegi koju je u listopadu 2016. godine donio sudac Damir Ronko stoji: - Ružica Marijanović, osuđena je za kazneno djelo krivotvorenje isprave, te kaznenog djela protiv imovine i prevare. Za navedena djela sud joj je izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine. Drugo i treće okrivljeni su proglašenih krivima zbog kaznenog djela pomaganja u krivotvorenju isprave i pomaganju u prevari. Svakome od okrivljenika je izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne i pol godine. Sud je donio odluku kojom je djelomično usvojio imovinsko pravni zahtjev oštećenika Alena Modrušana prema kojem mu je dosuđen zahtjev u iznosu 1,280.856 kuna, a za ostali dio upućen je na parnični postupak. Oštećena u ovom postupku je također i Mery Sišul kojoj je dosuđen također djelomični imovinsko pravni zahtjev i to u iznosu od 142.687 kuna, dok za ostali dio imovinsko pravnog zahtjeva se upućuje na parnični postupak - rekla je nakon izricanja presude Snježana Polgar, glasnogovornica Općinskog suda u Požegi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za sebe i sina prisvojila ostavštinu pokojnog nevjenčanog supruga

Podsjetimo, nakon smrti nevjenčanog supruga Vinka Modrušana Ružica Marijanović je temeljem presude odlučila je krivotvoriti oporuku i potpis ostavitelja. U testamentu je navedeno da sva njegova pokretna i nepokretna imovina, kao i novac s više računa, pripadaju njoj. To je, po njezinu zahtjevu, potpisala nepoznata osoba, stavljajući potpis pokojnog Vinka Modrušana. Javni bilježnik je na ostavinskoj raspravi 18. svibnja 2011. donio pravomoćno rješenje o nasljeđivanju kojim je nasljednica Ružica Marijanović.  

Marijanović, Brezić i Smolčić se žalili na presudu za prevaru
Marijanović, Brezić i Smolčić se žalili na presudu za prevaru

  

Temeljem tog rješenja Ružica Marijanović je za svoga sina pribavila jednu trećinu od 149.000 kuna, a za sebe veću imovinsku korist - pravo na tri nekretnine u Šmriki nedaleko od Crikvenice iz sudskog spora s bivšom suprugom Vinka Modurušana, Mery Sišul. Osim nekretnina osigurala si je polovicu životnog osiguranja nevjenčanog supruga u iznosu od 9428 eura te je s bankovnog računa pokojnika sebi prebacila 80.962 američka dolara, a s kunskog računa 27.410 kuna. I to nije sve, s deviznog bankovnog računa prebacila si je neisplaćene plaće tvrtke Pride Company, policu životnog osiguranja radnika u iznosu od 246.337 dolara. Osim novca uzela je automobil BMW, Serija 1, model 120D Cupe i sve sobne stvari, pribavivši svome sinu nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 49.170 kuna, a sebi imovinsku korist od najmanje 1,9 milijuna kuna, oštetivši time Alena Modrušana, pokojnikovog sina kao zakonskog nasljednika za navedeni iznos te njegovu bivšu suprugu za blizu 19.000 eura.

Krivotvorili potpis

Nakon što je došla do nasljedstva, trošila je šakom i kapom. U krivotvorenu oporuku posumnjali su Mery Sišul, bivša supruga Vinka Modrušana, i njegov sin Alen Modrušan. Tijekom suđenja potpis na oporuci je dva puta grafološki vještačen i u oba puta vještaci su zaključili da je krivotvoren. Sve navode temeljem kojih je osuđena Ružica Marijanović odbija pa će stoga još jednom morati dokazivati je li ona ili netko drugi sastavio spornu oporuku pokojnog Vinka Modrušana. 

Lažirala oporuku, uzela 1,28 milijuna kuna i razorila obitelj
Lažirala oporuku, uzela 1,28 milijuna kuna i razorila obitelj

– Predmet je iz 2014. godine i mislim da će se uskoro naći na razmatranju, no, kada za sada vam ne mogu odgovoriti, ali sigurno će biti brzo – rekla je u utorak Snježana Polgar, glasnogovornica Općinskog suda u Požegi.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...
NOVA SAZNANJA?

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)