Obavijesti

News

Komentari 0

Krivotvorili popratnice i čekić za utiskivanje znaka na drva

Vlasnicu obrta koji se bavi drvima policija sumnjiči "da je dala izraditi neregistrirane popratnice i režijski čekić", čime se taj obrt služio u poslovanju tijekom 2017. te do 13. studenog 2018.

Policija je izvijestila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakinjom i 43-godišnjakom iz Gospića koje tereti da su krivotvorili "znakove za obilježavanje robe, mjera i utega".

Vlasnicu obrta koji se bavi drvima policija sumnjiči "da je dala izraditi neregistrirane popratnice i režijski čekić", čime se taj obrt služio u poslovanju tijekom 2017. te do 13. studenog 2018. Time je obrt na tržištu nastupao kao da je registriran i licenciran izvođač od Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije.

Muškarca sumnjiče da je kao zaposlenik tog obrta krivotvorene popratnice i režijski čekić koristio kao prave.

Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije izdaje odobrenje za izradu čekića licenciranim izvođačima, nositeljima odgovarajuće licencije, sukladno Pravilniku o doznaci stabala, obilježavanju drvnih sortimenata, popratnici i šumskom redu.

Režijski čekić za utiskivanje znaka na drva može dobiti samo poduzetnik s popisa licenciranih izvoditelja radova iz područja šumarstva, sukladno Pravilniku o vrsti šumarskih radova, minimalnim uvjetima za njihovo izvođenje te radovima koje šumoposjednici mogu izvoditi samostalno.

Foto:Ilustracija