Obavijesti

News

Komentari 0

Križevčani se okreću solarnim elektranama: 39 kućanstava dobilo financijsku potporu

Križevčani se okreću solarnim elektranama: 39 kućanstava dobilo financijsku potporu

39 Križevčana potpisalo ugovor s Gradom o sufinanciranju solarnih elektrana na krovovima kuća

VIDEO

Križevci su potpisivanjem ugovora s 39 građana koji su se javili na natječaj za sufinanciranje solarnih elektrana na krovovima kuća potvrdili reputaciju da su vodeći u zemlji. Oni su prvi u Hrvatskoj proveli projekt "Križevački sunčani krovovi" kojim je na krov javne zgrade postavljena fotonaponska elektrana kroz grupno ulaganje građana.

Prvi su Energetsko-klimatski ured u Hrvatskoj te počeli sa sufinanciranjem projektne dokumentacije građanima kao i same izgradnje fotonaponskih elektrana na krovovima obiteljskih kuća, Križevci danas bilježe sve veću zainteresiranost građana za obnovljive izvore energije. Tako je Grad sve brže postavljenom cilju energetski neovisnog grada do 2030. godine.

Ovo je treća godina za redom da se provodi program sufinanciranja izgradnje solarnih elektrana te je ove godine, u odnosu na prošlu, utrostručen broj korisnika. Do sada su Križevci sudjelovali u sufinanciranju 54 solarna krova na privatnim objektima. ove je godine u Proračunu Grada Križevaca osigurano milijun kuna. Što se tiče projektne dokumentacije, Grad je sufinancirao 80 posto ukupnog troška, odnosno ne više od 4 000 kuna po prijavi, a što se tiče same izgradnje, Grad je dodijelio 40 posto ukupnog troška, odnosno ne više od 20.000 kuna, za svaki krov. Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn je izrazio zadovoljstvo odazivom i svijesti o energetskoj neovisnosti građana i pozvao je ostale građane da iskoriste sredstva iz poziva za izradu projektno-tehničke dokumentacije i da budu spremni dogodine kada će se isti ovaj natječaj otvoriti, a Grad će u proračunu osigurati dovoljno novca za sve zainteresirane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca