Krsnik vještaku: Zrno se tako ne odbija ni u crtiću | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 8

Krsnik vještaku: Zrno se tako ne odbija ni u crtiću

Krsnik vještaku: Zrno se tako ne odbija ni u crtiću
5

Vještak Vojin Maštruka i dalje ostaje pri tvrdnji da je policajca Ivana Grbavca ubio zrno Kazimira Dužnovića. Odvjetniku Krsniku iskaz je izmišljen

VIDEO

Vještak balističar Vojin Maštruko nastavio je na zagrebačkom sudu odgovarati na pitanja branitelja Kazimira Dužnovića (29), kojeg terete za krvavu pljačku banke u Sesvetama. Ostao je kod tvrdnje kako je policajca Ivana Grbavca (24) ubilo zrno rumunjske proizvodnje, koje je koristio Dužnović.
- Metak je pogodio između zida i ormara, dio košuljice zrna je pao iza ormara, dio na pod, a ostatak se odbio i pogodio policajca u leđa te ga usmrtio - objasnio je vještak Maštruko.
- To ne bi ni u crtanim filmovima prošlo - komentirao je branitelj Krešimir Krsnik, koji je iskaz nazvao izmišljenim. Vještak je rekao da je Dužnović taj hitac ispalio u sekundi koju nadzorna kamera nije zabilježila, dok obrana tvrdi da je pucao nakon što je policajac već padao. Obrana je spomenula da stručnjaci tvrde da se metak ne može odbiti pod kutem većim od 15 stupnjeva. Vještak je izračunao da se smrtonosni metak odbio pod kutem između 90 i 100 stupnjeva te dodao da se u ovom slučaju radi o neobičnom odbijanju zrna, što ovisi o podlozi i vrsti metka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO