Obavijesti

News

Komentari 44

Kruljac i ostali osumnjičeni u pritvoru ostaju još 2 mjeseca

Kruljac i ostali osumnjičeni u pritvoru ostaju još 2 mjeseca
9

Produljili su im pritvor jer nisu ispitali sve svjedoke. Ispred zgrade suda skupilo se 30 ljudi, među kojima su bili i sinovi i žena Kruljca, koji su mu došli dati podršku

VIDEO

General i bivši zapovjednik Kopnene vojske OS RH, Mladen Kruljac, još najmanje dva mjeseca ostat će u pritvoru u Osijeku. Naime, tako je odlučio Županijski sud u Osijeku odgovarajući u ponedjeljak na Uskokov zahtjev o produljenju pritvora do okončanja istražnog postupka. Uskok bi trebao ispitati još sedam svjedoka za koje se pretpostavlja da imaju saznanja o malverzacijama s radovima na zemljištu u Sibinju nedaleko Slavonskog Broda, a za što se tereti generala Kruljca. 

Marko Dumančić, generalov odvjetnik, kaže da je Županijski sud odlučio o produženju pritvora zbog 'opasnosti od utjecaja na svjedoke'.

- Ovakva odluka Županijskog suda nije bila nužna, jer se sve te svjedoke moglo ispitati u ovih mjesec dana koliko se general Kruljac već nalazi u pritvoru. Dosad su ispitali 19 svjedoka, uglavnom časnika i vojnika, za koje misle da imaju saznanja u svezi s radovima u Sibinju. I ovih preostalih 6 ili 7 moglo se davno ispitati. No, vjerujem da će se to brzo dogoditi te da će moj branjenik odmah nakon toga izaći na slobodu - kaže Dumančić.

Ispred zgrade suda tridesetak ljudi je mirno iščekivalo odluku o produljenu pritvora. Među njima su bili i generalovi sinovi Viktor (16) i David (18) te supruga Marija, koja je neprestano plakala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovdje smo došli pružiti potporu našem ocu, koji je i hrvatski ratni heroj. On nije kriv za to što ga se tereti i pravda će izaći na vidjelo. Vidjeli smo ga, odlično se drži, ipak je on pravi vojnik i sportaš. Ponosni smo na njega - kažu sinovi Viktor i David.

Generalova supruga je najavila da će svaki dan dolaziti pred zgradu suda dok Kruljca ne puste na slobodu.

- Ovo je linčovanje obitelji - kaže Marija Kruljac.

Na zahtjev Uskoka, Županijski sud je odlučio i blokirati milijunsku imovinu generala Kruljca i ostalih okrivljenika i ta mjera će vrijediti do okončanja sudskog postupka. Uz generala Kruljca u pritvoru su i načelnik općine Sibinj Ivica Batinić, nekadašnji član poglavarstva te općine Ivan Mišković, poduzetnik Ivan Rimac, autoprijevoznik Željko Garić te čelnik brodsko-posavskog HDZ-a Zdravko Sočković. Neslužbeno saznajemo da bi se u cijelom slučaju, kao novi okrivljenici, mogli pojaviti i još neki hrvatski časnici. Uskok provjerava je li vojna mehanizacija i radna snaga radila besplatno i na još nekim privatnim posjedima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić