News

Komentari 222

Kruži navodna snimka vožnje: Jurio 186km/h bez vozačke dozvole, sudario se i preminuo

Kruži navodna snimka vožnje: Jurio 186km/h bez vozačke dozvole, sudario se i preminuo

Vozač (31) nije imao položen vozački ispit, nije bio vezan sigurnosnim pojasom, a prilikom vožnje koristio je mobitel. Navodno je sve prenosio uživo pa je snimio i vlastitu smrt...

Mladi vozač mercedesa koji je u nedjelju oko 13 sati u Zapolju kod Nove Gradiške poginuo sletivši automobilom u kanal nije imao položen vozački ispit, nije bio vezan pojasom i tijekom vožnje neprilagođenom brzinom je koristio mobitel. 

Zbog neprilagođene brzine po mokroj cesti izgubio je nadzor, izletio s ceste na travnatu površinu te sletio u odvodni kanal.

Automobil je potom udario u betonski rub kolnog ulaza i drveni stup javne rasvjete te metalne stupove dvorišne ograde, nakon čega se više puta prevrnuo te udario u tri stabla voćaka. 

Kruži navodna snimka nesreće

Na društvenim mrežama pojavila se i videosnimka koju je navodno snimio vozač u trenutku nesreće live prijenosom. Snimka prikazuje zadnje sekunde prije nesreće i samu nesreću iz vozačeve perspektive, a na snimci se vidi kako vozač izlijeće s ceste pri brzini od 186 kilometara na sat.

Policija je dovršila očevid

- Policijski službenici su obavljenim očevidom utvrdili da je 31-godišnjak upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom, te je prilikom vožnje koristio mobitel. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste(mokar kolnik), te atmosferskim prilikama(kiša), 31-godišnjak je izgubio nadzor nad upravljačem automobila, prešao na travnatu površinu i u zanošenju sletio u odvodni kanal - kažu iz policije.

Automobil je zatim udario u betonski rub kolnog ulaza i drveni stup javne rasvjete i metalne stupove dvorišne ograde. Od siline udarca se nekoliko puta prevrnuo preko krova i udario u tri stabla.  Vozač je ispao iz automobila i na mjestu događaja smrtno stradao. 

Zbog udara automobila u stup javne rasvjete došlo je do pucanja metalnih vodiča i prestanka isporuke električne energije, o čemu je odmah obaviještena mjerodavna služba zbog saniranja štete.

Tijekom trajanja očevida od 13.15 do 17.20 sati promet je bio zatvoren na županijskoj cesti 4158 u Zapolju i promet je preusmjeravan obilazno - izvijestila je danas u kasnim popodnevnim satima Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

Nujić je dodala da će protiv vlasnice vozila ići prekršajni nalog (davanje automobila osobi koja nema pravo upravljati motornim vozilom) zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Najčitaniji članci