Obavijesti

News

Komentari 222

Kruži navodna snimka vožnje: Jurio 186km/h bez vozačke dozvole, sudario se i preminuo

Kruži navodna snimka vožnje: Jurio 186km/h bez vozačke dozvole, sudario se i preminuo

Vozač (31) nije imao položen vozački ispit, nije bio vezan sigurnosnim pojasom, a prilikom vožnje koristio je mobitel. Navodno je sve prenosio uživo pa je snimio i vlastitu smrt...

VIDEO

Mladi vozač mercedesa koji je u nedjelju oko 13 sati u Zapolju kod Nove Gradiške poginuo sletivši automobilom u kanal nije imao položen vozački ispit, nije bio vezan pojasom i tijekom vožnje neprilagođenom brzinom je koristio mobitel. 

Zbog neprilagođene brzine po mokroj cesti izgubio je nadzor, izletio s ceste na travnatu površinu te sletio u odvodni kanal.

Automobil je potom udario u betonski rub kolnog ulaza i drveni stup javne rasvjete te metalne stupove dvorišne ograde, nakon čega se više puta prevrnuo te udario u tri stabla voćaka. 

Kruži navodna snimka nesreće

Na društvenim mrežama pojavila se i videosnimka koju je navodno snimio vozač u trenutku nesreće live prijenosom. Snimka prikazuje zadnje sekunde prije nesreće i samu nesreću iz vozačeve perspektive, a na snimci se vidi kako vozač izlijeće s ceste pri brzini od 186 kilometara na sat.

Vozač koji je vozio 150 km/h nije imao vozačku dozvolu, nije bio vezan, koristio je i mobitel
Vozač koji je vozio 150 km/h nije imao vozačku dozvolu, nije bio vezan, koristio je i mobitel

Policija je dovršila očevid

- Policijski službenici su obavljenim očevidom utvrdili da je 31-godišnjak upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom, te je prilikom vožnje koristio mobitel. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste(mokar kolnik), te atmosferskim prilikama(kiša), 31-godišnjak je izgubio nadzor nad upravljačem automobila, prešao na travnatu površinu i u zanošenju sletio u odvodni kanal - kažu iz policije.

Automobil je zatim udario u betonski rub kolnog ulaza i drveni stup javne rasvjete i metalne stupove dvorišne ograde. Od siline udarca se nekoliko puta prevrnuo preko krova i udario u tri stabla.  Vozač je ispao iz automobila i na mjestu događaja smrtno stradao. 

Zbog udara automobila u stup javne rasvjete došlo je do pucanja metalnih vodiča i prestanka isporuke električne energije, o čemu je odmah obaviještena mjerodavna služba zbog saniranja štete.

Tijekom trajanja očevida od 13.15 do 17.20 sati promet je bio zatvoren na županijskoj cesti 4158 u Zapolju i promet je preusmjeravan obilazno - izvijestila je danas u kasnim popodnevnim satima Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

Nujić je dodala da će protiv vlasnice vozila ići prekršajni nalog (davanje automobila osobi koja nema pravo upravljati motornim vozilom) zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 222
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca