Obavijesti

News

Komentari 71

Krvavi Badnjak u Karlovcu: Mladić (18) se bori za život

Krvavi Badnjak u Karlovcu: Mladić (18) se bori za život

Kako je mladić (18) u Karlovcu zaradio teške ozljede nitko još ne zna. Policija pokušava povezati konce. Pokrenuli su istragu te pokušavaju otkriti što se dogodilo te kobne subote...

VIDEO

Teško ozlijeđeni Stjepan N. (18) iz okolice Zagreba polako se oporavlja u Općoj bolnici u Koprivnici. Sumnja se da ga je netko napao na Badnjak u Karlovcu. Iako s teškim ozljedama krenuo je kući. Iz vlaka je tek uspio izaći na samom sjeveru Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:11

Prema prvim službenim informacijama policije, mladića su napali u karlovačkoj gradskoj četvrti Zvijezda. S teškim ozljedama glave prebacili su ga u karlovačku Opću bolnicu. Je li iz nje izašao na vlastitu odgovornost ili možda i pobjegao još nije jasno. Policajci su pokrenuli veliku istragu te pokušavaju utvrditi što se sve odvijalo kobne subote te intenzivno traže napadača ili više njih. Pregledali su, kako neslužbeno saznajemo, i snimke obližnjih kamera videonadzora kako bi probali naći sumnjivce. One bi im trebale pomoći pri što boljoj rekonstrukciji zbivanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako neslužbeno doznajemo, mladić je nakon liječničke obrade sjeo u vlak te je trebao izaći na zagrebačkom Glavnom kolodvoru. Istražitelji pretpostavljaju kako mu je pozlilo te je tako ozlijeđen ostao u kupeu. Iz njega je uspio izaći tek u 80 kilometara udaljenoj Koprivnici. Do Hitnog prijama Opće bolnici dopratila ga je prijepodne službena osoba. Liječnici su ga odmah primili te ga smjestili na odjel intenzivne njege gdje se još oporavlja. Tijekom ponedjeljka je bio stabilno i pri svijesti, no ozljede glave i dalje mogu biti pogubne za život. Ima brojne hematome, a na rane su mu stavljeni zavoji.

Sumnjaju da mu je netko nanio ozljede pomoću drvene palice

Koprivnički policajci su o svemu obavijestili kolege u Karlovcu te su im poslali prikupljene informacije. Kako smo saznali, sumnjaju da mu je netko teške ozljede nanio pomoću drvene palice. Cijeli slučaj je potom preuzela Policijska uprava karlovačka.

- Mladić koji je nastradao pod nerazjašnjenim okolnostima doveden je za Badnjak. Dijagnostičkom obradom utvrđene su teške ozljede glave. Njegovo stanje je sad stabilno - rekao je dežurni koprivnički liječnik Josip Večenaj.

Liječenje u bolnici trebalo bi potrajati najmanje tjedan dana, a nakon toga bi ga trebali pustiti na kućno liječenje. Istražitelji su o svemu obavijestili obitelj, kojoj nije jasno kako im je član završio prebijen u bolnici.

- Ne znamo ništa, jesu li ga prebili ili su ozljede nastale tako da je pao i udario glavom. Znamo samo da je svakim danom sve bolje. Sve nas je to jako uznemirilo te smo dali izjavu policiji - rekao nam je kratko telefonski član mladićeve obitelji. Nadaju se da će ih liječnici što prije pustiti da ga posjete. Društvene mreže njegovih najbližih prijatelji su ispunili porukama podrške. Oni su u jednakoj neizvjesnosti, no nadaju se da će se mladić što prije oporaviti.

- Mora se oporaviti, jak je on - samo je jedna od brojnih poruka podrške obitelji.

Ovaj slučaj javnost podsjeća na brutalan napada na Zagrepčanina Luku Ritza

Taj 18-godišnji maturant pretučen je na zagrebačkom Mostu slobode kraj Bundeka. Od zadobivenih ozljeda preminuo je u bolnici. Istraga slučaja trajala je nekoliko mjeseci te je objavljen i fotorobot jednog od napadača. Na kraju istrage kriminalisti su uhitili pet maloljetnika i mlađih punoljetnika. Jedan od njih bio je osuđen zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom, dok su ostali prošli s lakšom kvalifikacijom napada.

Prvoosumnjičeni je neko vrijeme proveo u zatvoru te je pušten nakon odslužene dvije trećine kazne. Bio je dobrog vladanja te su po njega došli roditelji. Ipak, nakon svega morao se javljati centru za socijalnu skrb. Slučaj Luke Ritza postao je simbol borbe protiv uličnog nasilja u cijeloj zemlji. Od 2009. godine dodjeljuje se i nagrada koja nosi njegovo ime. Mogu je dobiti učenici koji promoviraju toleranciju i školu bez nasilja. Na inicijativu njegovih roditelja otvoreno je 2010. i Savjetovalište “Luka Ritz” . Mladić je posmrtno dobio i nagradu Ponos Hrvatske.

Zvonio je za pomoć, no nisu mu pomogli

Nasilna smrt: Prolaznici su u rujnu pronašli tijelo mladića u karlovačkoj gradskoj četvrti Luščić. Nakon što su ga napali, zvonio je stanarima zgrade za pomoć, no nitko nije otvorio vrata.

luscic

Upucao ga je na punom kupalištu

Posvađali se: Mještanin Zadobarja kraj Karlovca u srpnju je ubio 21-godišnjaka na mjesnom kupalištu. Ubojica je pobjegao te su ga kasnije uhitili.

zadobarje

Ubio ženu, pa plinom raznio pola zgrade

Rastrojeni muškarac je u listopadu ubio ženu sjekirom u stanu na karlovačko Strossmayerovom trgu. Pustio je plin, raznio zgradu, pa je teško ozlijeđen završio u bolnici.

eksplozija

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke