Obavijesti

News

Komentari 338

Krvavi obračun: 'Prerezao mu vrat velikim kuhinjskim nožem'

Krvavi obračun: 'Prerezao mu vrat velikim kuhinjskim nožem'
1

Domagoj Opačak (18) u tučnjavi je u parku u Kloštar Ivaniću nožem zaklao Luku Ćopića (19), koji je iskrvario. Ubojica se krvav pojavio u kafiću pa pobjegao u mrak

VIDEO

Zabavljali smo se i pili ispod šatora gdje slavimo Gospu. Domagoj Opačak je došao s društvom i provocirao. Tu je počela opća tučnjava. Luka Ćopić je umro samo tri minute poslije.Tako prepričava prekjučerašnju noć strave u Kloštar Ivaniću prijatelj ubijenog Luke (19). Gotovo u jednom dahu i drhtavim glasom rekao je kako je Domagoj O. (18) zaklao Luku pred očima prijatelja i djevojke, zbog koje je navodno sve i počelo. Kad je shvatio što je učinio, sav krvav vratio se u šator i rekao da je ubio čovjeka.

U potpunom bunilu pobjegao je što dalje od Parka hrvatskih branitelja. Nož je ponio sa sobom.

- Moj brat je bio među prvima koji su dotrčali do dečka koji je ležao na travi. Rekao mi je da su probali spriječiti krvarenje. Imao je rane po ruci i vratu. Nije bilo pomoći - kaže.

Sve je počelo svađom na Facebooku. Domagoju se sviđala Lukina djevojka pa joj se javljao. Valjda ih je želio razdvojiti, no ona ga je odbila. Onda se počeo svađati s Lukom, rekao je prijatelj ubijenog.

Dva mladića dotad se vjerojatno nisu srela uživo. Kako nam prepričava njihovo društvo, sve do blagdana Velike Gospe nisu se svađali uživo. Prepoznali su se u jednom od mjesnih kafića gdje je svirala glasna glazba. Nakon upadica i provokacija, dvije grupe su svađu odlučile riješiti tučnjavom.

- Vidjela sam dečka kako trči prema parku. Puno njih je krenulo za njim, a na kraju su izašli vrišteći - rekla nam je mještanka koja se u trenutku ubojstva našla u blizini. U mraku parka Luka i Domagoj su se nastavili tući. U jednom trenutku Luka je pao na travu, a Domagoj je izvukao nož.

Završili svađu u parku

- Sjekao ga je po grkljanu. Nije to bio neki mali nož nego veliki kuhinjski. Dotrčali smo do Luke i pet puta zvali Hitnu pomoć prije nego što smo ih uspjeli dobiti - jedva je rekao prijatelj ubijenog.

S prijateljima je otrčao po pomoć do kafića gdje su zamolili DJ-a da ugasi muziku. Brzo je stigla i policija i Hitna. Nažalost, mogli su samo proglasiti smrt mladića. Nikakvo oživljavanje nije pomoglo. Izgubio je previše krvi i ozljede su bile preteške. Policajci su brzo okružili mjesto ubojstva te su zadržali ljude okupljene u blizini kako bi ih ispitali. Domagoj je pobjegao iz parka u nepoznato.

Ubojica otišao s nožem

Zadnji put vidjeli su ga kako plače i trese se. Bio je krvav. Sa sobom je odnio i nož kojim je zaklao mladića. Gdje ga je bacio, još se ne zna. Tijekom noći odlučio se sam prijaviti policiji. Kako neslužbeno doznajemo, mladića su u utorak rano ujutro dovezli do jedne zagrebačke bolnice. Imao je brojne ozljede, za koje liječnici vjeruju da su vjerojatno nastale od ‘boksera’. Utvrdili su kako je samo lakše ozlijeđen i predali ga policajcima. Zagrebačka policija to nam jučer nije službeno potvrdila. Dodali su samo kako je istraživanje oko cijelog ubojstva još u tijeku.

Tijekom utorka Domagoj je završio kod pritvorskog nadzornika, a u srijedu će ga ispitati državni odvjetnik u Velikoj Gorici. Nakon tog će završiti kod suca istrage koji će odlučiti ima li dovoljno razloga i po kojoj osnovi da idućih mjesec dana provede u istražnom zatvoru u Remetincu.

Prijatelji još uvijek ne mogu vjerovati da ga nema. Bio je vatreni navijač zagrebačkog Dinama i, kažu nam, u slobodno vrijeme često je s društvom išao na utakmice. S tim društvom, kako nam kažu, često je upadao u probleme. Nekad bi se i potukli. Prošle godine je u tučnjavi ubijen i njihov prijatelj, pa se grupa očito malo primirila. Sve do jučer.

Djevojku, čiju je čast Luka navodno branio, upoznao je dok je još bio maloljetan. U vezi su bili dvije godine. O njoj nije želio puno pričati, no prijateljima se činio sretan i zadovoljan.

- U sve se upleo Domagoj. Znam da su se zbog nje oni svađali preko društvenih mreža. Nismo puno ispitivali - pojašnjavaju nam.

Ipak, najteže je vijest o smrti svog sina podnijela Lukina majka. Policajci su užasnu vijest obitelji došli priopćiti već u ranim jutarnjim satima.

Obitelj plakala i palila svijeće

Čuli smo strašan vrisak žene. Na parkiralištu je bila policija koja im je došla reći najgoru vijest - rekli su nam susjedi obitelji. U šoku i suzama uspjeli su doći iz Ivanić Grada do Kloštar Ivanića gdje je Luka stradao. Na mjestu tragedije zapalili su dva lampaša. Isprva nisu znali gdje bi ih stavili jer nakon očevida nije bilo nijednog predmeta koji bi upućivao na ubojstvo. Tu su im pomogli mještani i uputili ih do dva stabla lješnjaka u čijoj je blizini mladić ležao. Dugo su plakali, a potom otišli dalje.  
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 338
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...