Obavijesti

News

Komentari 9

Krvoproliće u Siriji nema kraja: U utorak ubijeno čak 100 civila

Krvoproliće u Siriji nema kraja: U utorak ubijeno čak 100 civila
3

Među poginulima su i američki i francuski novinar koji su nastradali nakon što je granata pogodila improvizirani medijski centar na području naselja Baba Amr

VIDEO

Sirijske snage ubile su u utorak više od 100 civila u napadu na sela i grad Homs, objavili su aktivisti, a Crveni križ je pozvao na prekid vatre kako bi mogao pružiti pomoć civilima, javlja HRT.

Washington, koji se priprema za sastanak Prijatelja Sirije na kojem će biti zapadne i arapske zemlje što se protive sirijskom predsjedniku Bašaru al-Assadu, nije želio isključiti mogućnost da pobunjenike opskrbi oružjem kojim bi svrgnuli dugogodišnjeg predsjednika.

Međunarodni odbor Crvenog križa priopćio je kako je od Asadove vojske i pobunjenika zatražio da svakoga dana na dva sata prekinu vatru kako bi pomoć stigla civilima u nemirnim područjima, uključujući Homs, piše HRT.

Američka novinarka i francuski novinar poginuli u granatiranju Homsa

Dvoje zapadnjačkih novinara, koji su izvještavali o stanju u Siriji, poginuli su u središtu Homsa, neslužbene su informacije koje donosi BBC. Amerikanka Marie Colvin i Francuz Remi Ochlik navodno su poginuli nakon što je granata pogodila improvizirani medijski centar na području naselja Baba Amr koje se intenzivno bombardira. Marie Colvin je radila za britanski Sunday Times. Dobila je niz nagrada, a među njima i priznanje za najboljeg stranog dopisnika za vrijeme rata na području bivše Jugoslavije. U dugogodišnjoj karijeri obišla je većinu ratnih zona, a izgubila je oko dok je izvještavala o ratnim sukobima na Šri Lanki 2001.

Remi Ochlik je bio proslavljeni ratni fotograf. Karijeru je počeo 2004. godine kada je pratio nerede na Haitiju. Fotografirao je i rat u Kongu, epidemiju kolere i predsjedničke izbore na Haitiju, revolucije u Egiptu i Tunisu te ustanak i rat u Libiji. Za fotografije je primio brojne nagrade. 

Uz dvoje novinara poginulo je još nekoliko ljudi.

Pobunjenici smaknuti po kratkom postupku

Novi video koji su aktivisti iz Idliba postavili na internet pokazuje da su protivnici predsjednika Bashara al-Assada žrtve smaknuća po kratkom postupku. Pokazuje stanovnike sela Abdita kako gledaju poredana tijela s prostrelnim ranama na glavi i vezanih ruku. Državni mediji pak tvrde da su snage sigurnosti u tom dijelu zemlje u potrazi za "naoružanim terorističkim bandama" te kako je nekolicina njih ubijena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca