Obavijesti

Promo sadržaj

'Ku-kuc! Priča je unutra' je predstavljena u centru Pričaj mi

'Ku-kuc! Priča je unutra' je predstavljena u centru Pričaj mi
5

Tele2 već tri godine podržava zakladu Reach for Change kroz osigurana financijska sredstva za operativno djelovanje zaklade, nefinancijsku i financijsku podršku projektima društvenog poduzetništva

Centar za psihološku podršku i razvoj "Pričaj mi" predstavio je didaktičku kutiju 'Ku-kuc! Priča je unutra'. Riječ je o projektu kojega su osmislile hrvatske psihologinje, a u čijem se središtu nalazi priča i materijali koji potiču igru, zajedničko provođenje vremena, kreativnost i učenje. Za ovo je edukativno pomagalo Centar Pričaj mi već primio dvije nagrade, a trenutačno im veliku podršku pruža Tele2 putem zaklade "Reach for Change“. 

„Didaktičko pomagalo ‘Ku-kuc! Priča je unutra’ nudi nešto sasvim drukčije od danas uobičajenih sadržaja kojima su djeca izložena: vraća izvornost i autentičnost igre te daje priliku za kreiranje posebnih načina zabave i igre za svaku obitelj", rekla je Mathea Milošević, voditeljica projekta i istaknula kako je ovo kreativno rješenje namijenjeno djeci i roditeljima.

Na predstavljanju projekta sudjelovali su, među ostalima, Marija Mažić, nacionalna voditeljica zaklade Reach for Change koja je govorila o podršci koju Reach for Change pruža Centru Pričaj mi te najavila uspješan nastavak suradnje, zatim Dubravko Kovačević, u ime Centra za inkluziju i socijalne usluge iz Bjelovara čiji korisnici – osobe s intelektualnim teškoćama – sudjeluju u izradi šivanih dijelova 'Ku-kuc' kutije. On je zaključio kako će suradnja pomoći daljnjem razvijanju djelatnosti i aktivnosti koje će pridonijeti ostvarivanju ciljeva udruge u svrhu unapređenja kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama. 

Marijana Grubešić, koordinatorica regulatornih poslova i društveno odgovornog poslovanja u Tele2 poručila je kako je temelj poslovanja Tele2 i društvena odgovornost koja se sastoji od doprinosa zajednici kroz različite oblike korporativnog volontiranja i filantropije, ali i podržavanja društvenih poduzetnika čije su ideje usmjerene na rješavanje nekih od izazova s kojima se suočavaju djeca.

“Uloga Tele2 na ovom projektu je dvojaka; prošle godine smo financijski podržali ovu predivnu ideju, ali smo pored financija investirali nešto još vrjednije, a to su angažman i vrijeme naših zaposlenika. Tako smo dali svoj doprinos preskakanju prepreka s kojima se ovaj projekt suočavao poput primjerice pravnih pitanja, stručne podrške prilikom zapošljavanja nove osobe i slično. Ono što me posebno veseli jest vidjeti da se mreža podrške širi i ne završava na ovom projektu, nego angažira niz ljudi i organizacija s kojima Centar Pričaj mi surađuje na izradi 'Ku-kuc' kutije, mahom društvenim poduzetnicima. To je i nama iz Tele2 znak da smo donijeli pravu odluku kada smo podržali ovaj projekt”, zaključila je Marijana Grubešić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.