Obavijesti

News

Komentari 71

Kuća brutalnih bogataša: Evo adrese nekih svjetskih "faca"

Kuća brutalnih bogataša: Evo adrese nekih svjetskih "faca"
4

Najmoćniji svjetski bankari, tajkuni, strani milijarderi, glumci žive u zgradi na adresi 15 Central Park West u New Yorku. Stanovi tu koštaju desetke milijuna dolara...

VIDEO

Zgrada na adresi 15 Central Park West gradila se tri godine i u nju je uloženo milijardu dolara. Izgrađena je 2008. godine. Od prodaje stanova ostvarena je zarada od dvije milijarde dolara, a objekt čak i danas obara sve rekorde u prodaji nekretnina.

Arhitekt Robert A.M. Stern bio je inspiriran velikim klasičnim apartmanskim zgradama u New Yorku 1920-ih godina prošlog stoljeća. Na kvalitetnom građevinskom materijalu se nije štedjelo, pa je čitava zgrada obložena vapnencem koji je za više milijuna dolara skuplji od cigle. Zgrada je podijeljena  na dva dijela, a ukupno ima 201 stan. Njihovi vlasnici uživaju u najvećem luksuzu i komforu. 

Screenshot

Vlasnici ovih superluksuznih stanova imaju na raspolaganju doslovno sve. Od knjižnice, privatnog restorana, preko trotračnih bazena do wellnessa s privatnim sobama za masažu i prostorom za yogu. Na raspolaganju im je i privatni kuhar kao i filmska dvorana. Unutra se nalazi čak 30 vinskih podruma vrijednih između 50.000 i 80.000 dolara. Na održavanju i poslovima same zgrade zaposleno je 50 ljudi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vlasnici žele ostati anonimni

Michael Gross je 2014. godine napisao knjigu o povijesti ove zgrade pod naslovom “Kuća besramnog bogatstva” (House of Outrageous Fortune) i nazvao je “najmoćnijom adresom na svijetu”.

Većina stanara a to su mahom najmoćniji svjetski bankari, upravitelji fondova, poslovni tajkuni, strani milijarderi, glumci zaštitili su svoj identitet. Michael Gross otkrio je ipak neke od najpoznatijih koji tu imaju apartmane.

Screenshot

Ruski milijarder Dmitrij Ribolovljev kupio je penthouse na 20 katu za 88 milijuna dolara u gotovini. Njegova bivša žena nakon što je za to saznala optužila ga je da joj je zatajio tu kupnju.

Uživaju Sting i Robert De Niro

Šef Walt Disneyja Alan Horn mu je sustanar. On je za svoj stan dao 9,7 milijuna dolara.

Poznatim američkim glumcima kao što su Robert De Niro i Denzel Washington nije bilo teško izdvojiti enormne sume novaca kako bi živjeli na "najmoćnijoj adresi na svijetu. Tako je Denzel svoj stan još 2006. godine, znači i prije nego je izgrađena zgrada, platio 13 milijuna dolara. Robert De Niro odlučio unajmiti 21,5 milijuna vrijedan stan od kralja čelika Leroya Schectera. Mjesečna renta mu iznosi 125 tisuća dolara.

Pixsell

Ni jedan Britanac nije ostao imun da luksuz koji nudi adresa 15 Central Park West. Pjevač Sting platio je 2008. godine svoj apartman 26,5 milijuna dolara.

Sultan III bin Mohammed Al-Qasimi u zgradi je kupio dva apartmana za tridesetak milijuna, a osnivač Yahooa Jerry Yanf iskeširao je 20 milijuna dolara.

Zgrada ima i jednog misterioznog stanara, koji tamo živi od 2014. godine, a kupio je jedan od najskupljih stanova i platio ga 48 milijuna dolara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim
NOVI PROBLEMI U PREGOVORIMA

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim

Osam manjinskih zastupnika želi s Andrejom Plenkovićem, ali micanje 3 zastupnika SDSS-a je uvjet Domovinskog pokreta. Bez podrške i ostalih pet, HDZ ne može do većine. A bez manjina gubi i dva HSLS-ova glasa...
Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti