Obavijesti

News

Komentari 67

Kuhinju smo čekali 70 dana, a povrat novca još pet mjeseci

Kuhinju smo čekali 70 dana, a povrat novca još pet mjeseci
1

U Lesnini su nam rekli kako će stranci biti vraćen kompletan uplaćeni iznos, umanjen za 3690,35 kuna koje su već vratili, a uvećan za zakonski propisanu kamatu

VIDEO

Donje elemente trebalo je pomaknuti centimetar ulijevo, a viseće spustiti dva centimetra, zbog čega su drugi put bušili zid. Dostavili su elemente, bez rupa za pante, stranice su krivo skrojene, a ladice oštećene...

To je kratka inventura sedmomjesečne agonije obitelji koja je 25. svibnja prošle godine u Lesnini ugovorila kupnju kuhinje vrijedne 23.526,36 kuna te dostavu i montažu. Odmah su platili više od 5400 kuna akontacije i dogovorili isporuku između 24. i 29. srpnja.

Početkom tog mjeseca su, na poziv iz Lesnine, uplatili i preostali iznos, a kuhinja je stigla 2. kolovoza. No bila je u takvom stanju da se nije mogla montirati.

- Utvrđeno je da su donji elementi oštećeni, a dio elemenata nije ni pripadao izabranoj kuhinji. U Izvještaju o montaži jasno piše da ‘namještaj nije u funkciji’. Utvrdili smo još oštećenja, fotografirali ih i sve poslali Lesnini 5. kolovoza. Došli su 13. rujna i utvrdili oštećenja na devet elemenata i druge nepravilnosti - pričaju ogorčeni kupci.

U listopadu su im vratili 3690,35 kuna. Premjestili su krivo postavljene elemente i pritom ponovno bušili zidove, ali kuhinja, unatoč prekrajanjima, i dalje nije bila u funkciji.

- Lesnini smo 19. listopada dostavili pisanu izjavu o raskidu ugovora. Zatražili smo demontažu kuhinje i povrat novca sa zateznom kamatom u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, saniranje zidova punih rupa od dvostrukog bušenja te nadoknadu dijela troškova zato što u stanu nismo mogli živjeti, a kredit i režije smo plaćali - kažu i dodaju da im do početka 2018. godine novac nisu vratili.

- Na Sudu časti Hrvatske gospodarske komore u prosincu su bila provedena dva postupka mirenja. Nisu uspjeli jer predstavnik Lesnine ništa nije ponudio napismeno - objašnjavaju.

U Lesnini su nam rekli kako će stranci biti vraćen kompletan uplaćeni iznos, umanjen za 3690,35 kuna koje su već vratili, a uvećan za zakonski propisanu kamatu kao i obeštećenje za zid u iznosu od 600 kuna, kako je predloženo u pokušaju mirnog rješenja spora.

- Postupak je opisan u našim općim uvjetima poslovanja i u skladu je sa Zakonom o zaštiti potrošača i Zakonom o obveznim odnosima - tvrde u Lesnini.

Dodaju kako su od stranke tražili da navede termin kad monteri mogu doći po kuhinju te da će joj dan nakon toga isplatiti sav novac.

- Nismo javili iznos kamate jer ona ovisi o terminu povrata kuhinje. Ne možemo je izračunati pošto stranka nije javila kad da dođemo - rekli su nam u Lesnini.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"