Obavijesti

News

Komentari 59

Kujundžić: Za malo vlasti, Milanović spreman i vrijeđati

Kujundžić: Za malo vlasti, Milanović spreman i vrijeđati
1

Milanović  "s predumišljajem ide osobno na vrijeđanje roditelja, što je nečuveno u svijetu demokracije" rekao je kandidat HDZ-a na listi u 10. izbornoj jedinici

VIDEO

Kandidat HDZ-a na listi u 10. izbornoj jedinici Milan Kujundžić u ponedjeljak je oštro kritizirao predsjednika SDP-a Zoran Milanovića zbog njegovih izjava u kampanji, ocijenivši da je za "malo vlasti" Milanović spreman vrijeđati tuđe roditelje ili na "sat dva staviti slovo 'u' na glavu".

"Izjavom Zorana Milanovića da njegova majka nije bila 'vojni lekar' poslana je poruka da je vrijeđanje roditelja kampanja SDP-a," istakuo je Kujundžić na konferenciji za novinare u Splitu. Milanović "s predumišljajem ide osobno na vrijeđanje roditelja, što je nečuveno u svijetu demokracije," rekao je.

"Zadivio me 'ustaša'  Milanović, on je spreman za malo vlasti cijeli dan nositi petokraku, a po potrebi sat-dva  staviti slovo 'u' na glavu", rekao je Kujundžić i dodao kako on i hrvatski narod očekuju od Milanovića da kaže "tko su što su roditelji njegovih najbližih suradnika koji su radili za Udbu, a neki od njegovih najbližih suradnika su i ubijali", te tko je njega "zapravo prisilio na Lex Perković, jer on kao takav domoljub sigurno nije htio zataškati zločine" i nanijeti "nesagledivu štetu hrvatskoj državi i bol obiteljima pobijenih."

"Mislim da će Zoran MIlanović u ovih 12 dana,  koliko je ostalo do izbora, u jednom trenutku predložiti zakon o lustraciji", rekao je Kujundžić.

Kandidati HDZ-a za 10. izborni jedinicu Milan Kujundžić, Ante Babić i Blaženko Boban istaknuli su da je demografija najbolnija tema u Hrvatskoj, a demografska politika najvažnija reforma, te da će HDZ donijeti nacionalnu populacijsku politiku. 

Mi smo narod koji nestaje, rekao je Kujundžić i naveo da je sada na otocima i u Dalmatinskoj zagori deset puta  manje učenika nego prije 40-ak godina.

Blaženko Boban, koji je bio gradonačelnik Solina, istaknuo je kako on HDZ-ovim programima za demografsku obnovu pridonosi na temlju prakse i iskustva iz Solina, grada pozitivne demografske slike, s najmlađim stanovništvom u Hrvatskoj. "Ponosan sam što u Solinu godinama imamo niz programa za mlade," rekao je Boban.

Demografska politika je "reforma svih reformi" i HDZ  "želi, hoće i mora donijeti nacionalnu poplacijsku politiku," rekao je Ante Babić. "Od 1991. do 2016. Hrvatska je izgubila 167.000 stanovnika, a prema najnovijim procjenama, u iseljeništvu je između 3,2 i 3,8 miljuna Hrvata," kazao je.

Babić je također rekao kako je nužno donijeti nove zakone koji se odnose na osobe s invaliditetom. Prema popisu 2011. godine bilo je 507.000 osoba s invaliditetom, što je oko 12 posto cjelokupne populacije u Republici Hrvatskoj, i te osobe su, rekao je, nezadovoljne nizom zakona.

HDZ priprema i nacionalne mirovine, podsjetio je. "U Hrvatskoj ima oko 86.000 osoba bez ikakvih primanja i pripremamo socijalnu, odnosno nacionalnu mirovinu za te osobe," kazao je Babić.

Ostavite poruku budućoj vladi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21