Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kuma ministrice udarila autom ženu: 'Vidim ju da i dalje vozi'

Marijana Obradović je 30. prosinca prošle godine naletjela na pješakinju i pobjegla s mjesta događaja. Vještak je utvrdio da je u tom trenutku imala u krvi 1,34 promila alkohola

38 komentara

Zadnje čega se sjećam je da sam hodala i zvala osobu do koje sam trebala doći. To je zadnje. Automobil me je udario s leđa, a zbog potresa mozga imam rupu u sjećanju od šest i pol sati. Prvo čega se sjećam nakon nesreće su dva policajca koji su mi u bolnici u Požegi dali alkotest.

Počela je tako svoju potresnu priču Natalija Baričević (35) koja je 30. prosinca 2018. stradala u prometnoj nesreći u Osječkoj ulici u Jakšiću kraj Požege. Nju je u 18.35 sati obiteljskim Golfom udarila Marijana Obradović (40), kuma ministrice Gabrijele Žalac, iz susjednog sela Radnovca.

Požega: Ministar Božinović i gradonačelnik potpisali sporazum o uređenju Policijske postaje BOŠNJAKOVIĆ KOMENTIRAO: O nesreći kume ministrice: Policija sve odradila po zakonu

Pijana je sjela za volan i tako vozila svoju maloljetnu djecu, sina i kćer. Sletjela je s ceste i pokosila Nataliju bez da se obazrela. Podigla ju je sa zemlje i vozila 30-ak metara na svojoj haubi. Odbacila ju je na travu te se zabila u betonsko-metalnu ogradu koju je udubila. Izvezla je potom auto unazad i nastavila voziti dalje, kao da ništa nije bilo. Što je najgore, nesretnu ženu u travi možda nitko ne bi ni primijetio da vlasnik ograde nije čuo glasan i tup udarac. Izašao je iz kuće i pozvao policiju i Hitnu pomoć.

- Rekli su mi da joj je ostala tablica automobila i da sam ja ležala na njoj. Još i danas na listovima imam ožiljke od udarca u branik - ispričala je Natalija kojoj je pojedinosti nakon nesreće pričao suprug koji je bio uz nju. Rekao joj je da je bila pri svijesti te da ju je ekipa Hitne zapričavala kako ne bi pala u nesvijest zbog udarca glavom. Prvo su je prevezli na pregled u požešku bolnicu gdje su je pregledali na rendgenu. S obzirom na to da im nije radio uređaj za CT, vozilom Hitne su je prevezli na pregled u bolnicu u Slavonskom Brodu. 

VIŠE NIJE U MILOSTI ŠEFA? Ostavka je lansirana! Premijer ministrici Žalac više ne vjeruje

- Ja nisam čula kako automobil ide prema meni. Bila sam na nogostupu koji je udalje od ceste te je između njih travnjak. Kad ste blizu ceste vi reagirate i osvrćete se. Ja šetam svaku večer, no nikad nisam išla na tu stranu. To mi je bio prvi put - ispričala je potresena Natalija koja je svako malo zastala zbog bolova.

Policajci nisu odmah znali tko je bio za volanom Golfa. Provjerili su je li možda vozio Marijanin suprug, no on je u to vrijeme bio na poslu što su potvrdili i svjedoci. Na kraju su otkrili kako je vozila baš Marijana te su joj nekoliko sati od nesreće izmjerili 1,11 promila alkohola u krvi. Vještačenje je pokazalo kako je ta razina bila i viša, ukupno 1,34 promila alkohola u krvi. Navodno se pravdala kako nije ostala u autu zbog djece, no zanimljivo je kako je pila i vozila samo dva tjedna od rođenja svog petog djeteta.

Marijanu smo zatekli u njezinoj kući. Izašla je iz nje s malim djetetom u rukama no za pitanja nije bila raspoložena.

PIJANA NALETJELA NA ŽENU I POBJEGLA Zašto je kuma ministrice Žalac dobila samo prekršajnu prijavu

- Ne želim ništa komentirati. Postupak je u tijeku. Ja što god kažem upotrijebit će se protiv mene tako da ne bih rekla ništa - bila je kratka Marijana. Neslužbeno doznajemo da je dan nakon prometne nesreće bila u policijskoj postaji. Došla je s odvjetnikom, a na pitanja se branila šutnjom. Kako nam je potvrdila ozlijeđena Natalija, s vozačicom koja ju je udarila, nije se nijednom susrela. 

- Mi se osobno nismo sreli. Ona se ispričala samo SMS porukom. Napisala je kako se ispričava zbog mog stanja, no nikad me nije posjetila, nikad došla. Poruku je vjerojatno poslala drugi dan nakon nesreće. To sam tek kasnije saznala jer nisam mogla pogledati u telefon jer mi je smetala svjetlost - rekla je Natalija koja je i dalje na bolovanju. Otečeni su joj zglobovi, bole je leđa i vrat. Kako kaže, nasreću i nažalost ništa joj nije slomljeno, a bolovi nikako ne prestaju. Za magnetsku rezonancu je naručena tek u listopadu pa ju je morala napraviti privatno. Kaže, svi su joj ligamenti skočnih zglobova oštećeni.

I TO NIJE KAZNENO DJELO? Kuma ministrice Žalac udarila je pješakinju autom pa pobjegla

- Ja ne mogu dugo sjediti. Ne mogu niti kleknuti, a idem na terapije. Ne mogu ni šetati, a da se barem deset puta ne osvrnem oko sebe. Ja od te nesreće nisam sjela u automobil za razliku od nje. Vidjela sam je kako vozi, no ne znam imali ona i dalje vozačku - kaže zgrožena Natalija.

Iz policije je nakon svega nitko nije kontaktirao. Vjerovala je da će država odraditi svoj posao i sankcionirati vozačicu. Kada je vidjela da vrijeme prolazi, a stvar se ne miče, angažirala je odvjetnika. Sve što ima od prometne nesreće je potvrda koju je dobila na policiji. Plaća se 20 kuna i na njoj piše samo tko je sve sudjelovao u nesreći. 

- Nisam željela da tako to prođe. Ne samo zbog mene nego i zbog sigurnosti drugih na cesti. Ne želim joj nikakvo zlo, no dira me kao čovjeka što nije pokazala ni trunku suosjećanja. Rekao mi je odvjetnik da imam pravo na odštetu no meni do novca nije stalo. Ja to mogu uplatiti i njenoj djeci ako treba - iskrena je Natalija.

Inače, Marijanu Obradović i kumu ministricu snimile su kamere kad je Žalac otvarala mjesni dom u selu Bertelovci kraj Jakšića. Marijana ju je dočekala svečano odjevena te su ih svi vidjeli kako su prisne. Zajedno su studirale na Ekonomskom fakultetu, a nedugo nakon susreta Marijana je počela raditi u gradu Požegi.

Možda vas zanima i ovo:
Message