Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
147 komentara

Kunst: Opačić je bila narikača, a postaje grobar radnih mjesta

HDZ-ovac Boris Kunst kaže da nije pravi trenutak za model outsourcinga, jer će na taj način dobar dio radnika ostati bez posla. Za outsourcing prvo treba stvoriti uvjete

Robert Anić/Pixsell
Foto: Robert Anić/Pixsell
147 komentara

Hrvatska demokratska zajednica čestita Praznik rada svim radnicima i građanima Hrvatske. Vladi poručujemo da se maknu s vlasti, a radnicima poručujemo - niste zavrijedili da Hrvatska bude gurnuta među deset najlošijih ekonomija. HDZ će dokazati da može od zgarišta napraviti ognjište, rekao je Boris Kunst na konferenciji za novinare pod nazivom Bešćutnošću protiv radnika. On i stranački kolega Željko Reiner kritizirali su poteze ove Vlade u zadnje dvije i pol godine. 

- Od tržišta rada su napravili zgarište. Ostat će zapamćeni kao jedinstvena Vlada u Europi. Jedina Vlada koja nije uspjela iskoristiti ulazak u EU. U proračun smo uplatili 3 milijarde kuna, a da nismo iz fondova uspjeli povući ni eura. To je primjer kako siromašna država financira bogate - rekao je Kunst. 

Nije pravi trenutak za outsourcing

Posebno je kritizirao odnos ministrice socijalne politike Milanke Opačić prema radnicima. 

- Opačić je bila narikača nad radnicima i radničkim pravima, a sada postaje grobar radnih mjesta - rekao je Kunst te dodao kako sada nije pravi trenutak za model outsourcinga.

- Jer će na taj način dobar dio radnika ostati bez posla. Za outsourcing prvo treba stvoriti uvjete - rekao je. 

Kotač povijesti se okreće unatrag

Reiner je pak podsjetio zbog čega se 1. svibnja slavi Praznik rada. Nakon što je održao lekciju iz povijesti, također je kritizirao vladajuće. 

- Kotač povijesti se okreće natrag. Vlada koja se zove socijaldemokratska odustaje od socijalne države. Sada 40 liječnika u naponu snage odlazi iz Hrvatske u kojoj i onako nema dovoljno liječnika - rekao je Reiner. 

Nema potrebe mijenjati ZOR

Kunst je dodao kako u ovom trenutku nema potrebe mijenjati Zakon o radu te da Vlada nije napravila niti jednu analizu kojom bi pokazala kako će se te izmjene jednog dana hrvatskim radnicima isplatiti. 

- Nema potrebe. Ako to kaže 90 posto građana, ja bih im vjerovao, jer oni nisu kokoši - rekao je. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message